Slovenija
39 ogledov

"Dovolj mi je en mesec"

Gašpar Gašpar Mišič
1/3
Nataša Čepar
Računa na petletni mandat.

"Prevzemam krmilo Luke Koper," je ob prihodu na sedež družbe - prišel je v družbi odvetnika -  dejal novi predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič. Upa, da mu bodo pustili, da bo delal za dobrobit družbe. "Dovolj mi je en mesec, sicer pa računam na petletni mandat," je povedal.

Po njegovih besedah je bilo narejenih veliko korakov v škodo družbe, politiki pa so si privoščili preveč. Mišič celo razmišlja, da bi vložil prijavo na OECD, ki je postavila standarde korporativnega upravljanja, a jih Slovenija, kljub temu, da jih je sprejela, ne uporablja.

"Slovenska politika se bo zlomila na mojem hrbtu," je napovedal. Poudaril je, da nima namena preklicati skupščine, na kateri naj bi Slovenska odškodninska družba zamenjala nadzornike, da bi potem lahko odpoklicali še njega. Ponovno je še zatrdil, da se ob odpoklicu odreka vsakršni odpravnini.

Klobas na pritisk odstopil

Z mesta predsednika nadzornega sveta je sicer danes nepreklicno odstopil Dino Klobas. Kaplja čez rob, ki je prispevala k njegovemu odstopu, naj bi bila povezana s potrjevanjem zapisnika s seje NS, na kateri so imenovali Gašparja Mišiča. Tako meni predstavnik zaposlenih v NS Mladen Jovičič. Zapisnik z zadnje nadzorniške seje namreč zahteva protikorupcijska komisija. Kot je znano, tistega dela seje NS, na katerem so imenovali Mišiča, niso snemali, a to je v skladu z notranjimi pravili.

"Krivi" drugi nadzorniki

"Čeprav smo zapisnik intenzivno usklajevali in ga na koncu uskladili, so nekateri nadzorniki na korespondenčni seji spet vse vrnili na začetek,“ je dejal Jovičič. Po odstopu Klobasa je za podpis pogodbe z novim prvim možem Luke odgovoren podpredsednik NS Nikolaj Abrahamsberg. Ta se je glasovanja o Mišiču na seji vzdržal, medtem ko ga je njegov strankarski šef Karl Erjavec javno pozval, naj glasuje proti. Klobas, ki je kot uraden razlog za odstop navedel pritiske, za komentar ni dosegljiv.

Danes je odstopil tudi član uprave družbe Marko Rems.

Komentarjev 4
  • Šemefuky 23:23 06.september 2013.

    Zaznana Mišičeva laž o Klobasu, da je na apaurih. Vsak dan je bil ta teden v službi, en dan je bil klican v LJ in vsak dan isto dobre volje. Mišič ne laži, ker smrdiš po Zokijevi riti, ko mu ven iz nje kukaš.

  • joc2013 20:13 06.september 2013.

    Pazi Miško prihajajo muce, ki so ljudem bolj priljubljene od Mišk. Klobaso so že popapale, sedaj si na vrsti ti.

  • Veteran 18:54 06.september 2013.

    Sedaj je odstopil Klobas, ko je že naredil neumnost in po vsej verjetnosti tudi bogatejši!? Če seja nadzornikov, ko so izbirali predsednika uprave bi bila transparentna bi lahko vse posneli tako se sedaj sklicuje Jović na notranje predpise kar je ...prikaži več milo rečeno bedasto. Tudi vodstvo sindikata si je v tej zgodbi verjetno pridobilo osebne koristi, kar bi morala protikorupcijska komisija budno spremljati!!