Šport > Nogomet
28 ogledov

Klopp: Kampl je lahko še boljši

jurgen klopp borussia dortmund EPA
Vodilni možje Borussie Dortmunda so bili zadovoljni s točko v Leverkusnu, skupaj z navijači pa tudi navdušeni po prvem nastopu Kevina Kampla.

"Nogomet morda ni bil najboljši, toda pomembno je, da zbiramo točke, čeprav smo tukaj svojili eno, je to dober rezultat. V sredo imamo priložnost priti do treh točk in dobro je, da si tekme sledijo ena za drugo," je po remiju proti nekdanji ekipi Bayerju Leverkusnu in svojem premiernem nastopu v 1. Bundesligi povedal Kevin Kampl.

V manj kot 20 kilometrov oddaljenem Solingenu rojeni slovenski reprezentant je pri novem klubu Borussii Dortmundu takoj dobil priložnost v prvi postavi, barvitemu strategu Jürgnu Kloppu pa je bil tako všeč, da ga je ob zvezdniku Marcu Reusu na zelenici pustil do zadnje 92. minute.

Kampl je bil daleč najbolj razpoloženi tekač v moštvu, po nekaterih podatkih je pretekel več kot 12 kilometrov in nasploh že v prvih minutah pokazal, kaj vse je BVB pridobil z 12-milijonskim nakupom iz Salzburga, njegov nekdanji trener pri serijskih avstrijskih prvakih Roger Schmidt pa ob robu igrišča seveda ni bil presenečen.

Schmidt je bivšega varovanca neuspešno snubil za povratek k Leverkusnu, ki ga je Kampl po šolanju v mladinskem pogonu zapustil zaradi pomanjkanja priložnosti, na BayAreni pa je takoj po prestopu k Dortmundu dočakal svoj veliki trenutek.

Več si prebertie na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.