Šport > Nogomet
23 ogledov

Klopp miri: "Ni potrebno skrbeti zaradi Barçe"

Klopp Bayern München Borussia Dortmund 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo Reuters
Jürgen Klopp je pred tekmo s svojim nekdanjim klubom Mainzem v nemški ligi pomiril navijače Borussie Dortmunda in zatrdil, da ne namerava prevzeti Barcelone.

"Nikomur v Dortmundu ni potrebno skrbeti zaradi tega," je govorice, da bi lahko v kratkem Dortmund zamenjal za Barcelono, kategorično zanikal barviti Jürgen Klopp, čigar ime se je ob odhajanju Joséja Mourinha lani bolj povezovalo z Real Madridom.

"Zavračam možnost, da bi nas zapustil, preden izpolni svojo pogodbo," ga je v tedniku Welt am Sonntag dopolnil tudi športni direktor Aki Watzke. Kloppovo ime je na vrhu seznama želja navijačev Barcelone, ki nemškega trenerja v vseh spletnih anketah postavljajo na vrh pri glasovanju o tem, koga bi ob koncu sezone želeli videti namesto nepriljubljenega Argentinca Gerarda Martina.

"Vsi malce zaljubljeni"

Katalonci so v le nekaj dneh izgubili kar dve tekmovanji, po Ligi prvakov jih je med tednom v finalu španskega pokala ugnal še večni rival Real, daleč pa so tudi od obrambe ligaškega naslova. Lokalni mediji Kloppa sicer ne uresničujejo kot realno možnost, tudi sam je že v lanski sezoni večkrat zatrdil, da se v vrstah BVB vidi še vsaj nekaj let.

"Vsi smo malce zaljubljeni v ta klub in način, kako se tu počnejo reči," je Kloppove izjave pred tekmo z njegovimi nekdanjimi varovanci Mainzem 05 prenesla spletna stran rumeno-črnih. Kloppa pogodba z BVB veže do leta 2017, Watzke pa je v izjavah za nemški sobotni tednik priznal, da ima klub že zdaj dobre temelje, ki bodo obstali tudi takrat, ko se Klopp tudi zares odloči zapustiti barko, ki ji fantastično krmari od leta 2008.

Klub se je z roba bankrota vrnil v velikem slogu in pod vodstvom karizmatičnega stratega znova postal glavni rival bogatega Bayerna, ki mu je v letih 2011 in 2012 tudi izmaknil državni naslov, v lanski sezoni pa prišel vse do finala Lige prvakov, kjer so ga ustavili ravno Bavarci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.