Šport > Nogomet
25 ogledov

Klopp: Obnašal sem se kot klovn

jurgen klopp Reuters
Trener Borussie Dortmund Jürgen Klopp se je opravičil zaradi izbruha, ki si ga je privoščil na tekmi prvega kola Lige prvakov proti Napoliju.

Borussia Dortmund, lanskoletni finalist Lige prvakov, je v prvem kolu v gosteh izgubila proti Napoliju (1:2). Trener nemškega prvoligaša Jürgen Klopp si je večino tekme ogledal s tribune, saj je moral zaradi verbalnega napada na četrtega sodnika zapustiti igrišče.

V 29. minuti tekme je Neven Subotić zaradi bolečin zapustil igrišče, Napoli pa se je ravno v trenutku njegove odsotnosti dokopal do vodilnega zadetka. Klopp je pobesnel na četrtega sodnika, saj delilec pravice Subotiću naj ne bi dovolil, da se pravočasno vrne na igrišče.

Opravičilo ekipi in sodnikom

''Takoj po tekmi sem se opravičil svoji ekipi, četrtemu in glavnemu sodniku. Sprejeti moram posledice svojih dejanj. Obnašal sem se kot klovn. To je bilo neumno,'' je povedal strastni Klopp, ki je Borussio popeljal do dveh zaporednih naslovo v nemški Bundesligi (2011, 2012).

Prevzel odgovornost

Nemški strateg slovi po širokemu nasmehu, znan pa je tudi po občasnih čustvenih izbruhih, kakršnega si je privoščil na obračunu z Napolijem. ''Nisem pokazal svojega najlepšega obraza. Rekel sem si, da nočem več gledati takšnih fotografij in mislil sem, da mi bo uspelo. To je bila popolnoma moja napaka,'' se je s pepelom posul Klopp in priznal, da so njegove burne reakcije sprovocirale ekipo, kar je pripomoglo k rdečemu kartonu vratarja Romana Weidenfellerja. ''Del krivde za Romanov karton je nedvomno na meni, saj se v mirnih trenutkih takšne stvari ne bo zgodile,'' je zaključil Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.