Šport > Nogomet
16 ogledov

Klopp v Liverpoolu potrebuje čas

Jürgen Klopp, predstavitev Liverpool, izvršni direktor Livepoola Ian Ayre, preds EPA
Medtem ko si je trener Chelseaja Jose Mourinho pred nekaj časa nadel vzdevek "Posebni" (The Special One), se je Klopp novinarjem predstavil kot "običajni" trener.

Novi trener Liverpoola Nemec Jürgen Klopp se je danes novinarjem predstavil na novinarski konferenci. Med drugim pa so ga tudi vprašali, katere vrste trener je in kakšen vzdevek bi si dal.

"Ne želim se opisati ali si dati vzdevka. Ali kdorkoli v tej sobi meni, da lahko storim čudež? Ne. Običajen tip sem. Prihajam iz Schwarzwalda. Moja mama trenutno najbrž sedi doma in gleda to novinarsko konferenco ter ne razumem niti besede. Vem pa, da je zelo ponosna," je povedal nasmejani Klopp

"Jaz sem ta Običajen. Bil sem povprečen igralec, postal sem trener zelo posebne ekipe v Nemčiji, Mainza, potem sem dobil veliko priložnost v Dortmundu in tam ostal sedem let. Za oba kluba je bilo najboljše, da sem ju zapustil in zdaj sem tukaj. Upam, da bom užival v svojem delu. Vsi so mi povedali slabe stvari v britanskih medijih, sedaj pa jim lahko vi pokažete, da so vsi lažnivci," je Klopp še malo zbodel britanske novinarje, ki so znani po neprijetnih in direktnih vprašanjih.

Za Liverpool si Klopp želi, da bi mu lahko vrnil "čustven nogomet", ki je po njegovih besedah zelo pomemben za klub z dolgo zgodovino. "Ko sem zapustil Dortmund sem vsem povedal, da ni pomembno, kakšni občutki, ko prideš v klub, ampak kakšni so, ko ga spet zapustiš. Prosim vas, da nam pustite čas, da lahko delamo," je dodal Klopp, ki je opozoril na to, da je angleška liga nadvse zahtevna.

Tudi nekdanji klub Kloppa Dortmund trenerja podpira pri njegovem novem delu in mu prek družbenega omrežja Twitter zaželel vse najboljše.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.