Šport > Nogomet
57 ogledov

Klub kaznoval igralca za rasizem

Jamie Vardy EPA
"Lisjaki" so kaznovali angleškega reprezentanta in ga opomnili glede njegove odgovornosti, potem ko se je v medijih pojavil posnetek, na katerem v kazinu žali osebo na rasni osnovi.

Leicester City se je odločil kaznovati Jamieja Vardyja in mu naročil obisk tečaja o raznolikosti, potem ko so se v javnosti pojavili posnetki angleškega reprezentanta, ki naj bi v kazinu na rasni osnovi ozmerjal enega izmed gostov.

Vardy, eden junakov pretekle sezone, v kateri so si "lisjaki" v neverjetnem slogu priigrali obstanek v Premier League, je bil na seznamu selektorja Roya Hodgsona za zadnjo kvalifikacijsko tekmo proti Sloveniji v Stožicah, šlo pa naj bi za dogodek, ki se je pripetil 26. julija. Posnetek je nedavno objavil tabloid The Sun.

Uradna izjava na spletni strani kluba se je glasila: "Po tem, ko smo v obzir vzeli omenjeni incident in Jamiejevo hitro opravičilo, je klub igralcu izrekel zajetno kazen in mu predpisal tečaj raznolikosti. Jamie je bil opozorjen glede svoje odgovornosti do kluba, poklica in skupnosti v Leicestru. Denarna kazen bo podarjena lokalnim dobrodelnim organizacijam."

Anglež je v kazinu večkrat izrekel besedo "Jap", ki je žaljiva do Japoncev, medtem ko je azijskega gosta večkrat pozval, da naj "hodi naprej", on sam pa je v družbi dekleta sedel za igralno mizo. Vardyju je klub kazen izrekel le tri mesece po odmevni aferi, v katero je bil vpleten tudi sin bivšega trenerja Nigela Pearsona - James -, ki se je na rasistično obarvanih posnetkih spolnega občevanja pojavil med klubsko turnejo po Tajskem.

Leicester je z omenjenimi nogometaši prekinil sodelovanje, trener Pearson pa je kljub zagotovitvi obstanka dobil odpoved. Pred novo sezono ga je nadomestil stari znanec angleških zelenic Claudio Ranieri, ki je po Vardyjevem opravičilu na četrtkovi novinarski konferenci potrdil, da napadalca ne čaka enaka usoda. "Jamie se je opravičil vsem, to je bila napaka," je nekdanji trener Chelseaja in AS Monaca povedal medijem in dodal: "Odnos je OK. Gremo naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.