Slovenija
20 ogledov

Ko boste videli video, boste ugasnili cigareto

Protikadilska kampanja Reševalni pas/Twitter
Švedska farmacevtska družba Apotek Hjärtat je s postavitvijo interaktivnega oglasnega panoja v Stockholmu začela provokativno protikadilsko kampanjo. Moški na zaslonu začne kašljati vsakič, ko se mu približa ali mimo njega stopi kadilec s cigareto v roki.

Družba Apotek Hjärtat v oglasu mimoidočim sporoča: "Naše poslanstvo je, da vam pomagamo živeti dlje in bolj zdravo. Tukaj smo zato, da vam pomagamo pridobitit nove, bolj zdrave navade ob vstopu v novo leto."

Slogan oglaševalske kampanje je "Novo leto, nove zaobljube." Vedno ko kadilec stopi v bližino zaslona, le ta zazna dim in človek na ekranu začne močno kašljati, kot bi ga zaradi cigaretnega dima stiskalo v pljučih. 

Na videoposnetku so prikazani mimoidoči, šokirani po odzivu moškega na ekranu. Eden izmed njih celo dvigne cigareto ponovno do ustnic in jo spusti. Ženska v roza plašču je očitno presenečena, medtem ko se mimoidoči par smeje. 

Video na facebookvi spletni strani družbe si je ogledalo že blizu pol milijona ljudi, ki so pod posnetkom izrazili različna mnenja. "Mislim, da je ta reklama fantastična," je zapisal eden izmed njih. "Če bo le eno osebo motivirala, da preneha s kajanjem, je vredna objave."

Drugi so bolj skeptični: "Verjemite ali ne, a tveganj se že zavedamo, ko kadimo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7