Šport
44 ogledov

Ko ekipa premaga posameznike

Aaron Ramsey EPA
Belgijski nogometaši so doživeli podobno neslaven konec Eura kot Angleži.

Nogometaši Walesa so se že v osmini finala veselili svoje zmage nad Severno Irsko, podobno veseli pa so bili tudi po izpadu Angležev, ki so jih izločili Islandci. Uspeh sodebitantov na evropskem prvenstvu so nato ponovili še z eno ekipno predstavo in domov poslali še favorizirane Belgijce.

Ti so na prvenstvo prišli z najdražjim moštvom, skupna tržna vrednost Belgijcev znaša kar 407 milijonov evrov. Kar 12 belgijskih reprezentantov je tako vrednih več kot 12,5 milijona evrov, osem od tega ducata jih prihaja iz Premier League. 'Angleži' so Kevin De Bruyne (Manchester City - 70,2 milijona evrov), Christian Benteke (Liverpool - 41,5m), Eden Hazard (Chelsea - 40,9), Romelu Lukaku (Everton - 35,7), Marouane Fellaini (Manchester United - 34,4), Mousa Dembele (Tottenham - 19,1), Toby Alderweireld (Tottenham - 12,8) in Divock Origi (Liverpool - 12,8). Preostalo četverico sestavljajo Axel Witsel (Zenit - 38,3), Thomas Vermaelen (Barcelona - 19,1), Yannick Ferreira Carrasco (Atletico Madrid - 16,6) in Radja Nainggolan (Roma - 14,4).

A Valižani so še enkrat pokazali, da v nogometu šteje predvsem ekipa in ne posamezniki. Belgijci so zaradi poškodb in kartonov res zaigrali s precej premešano obrambo.

Po presenetljivi zmagi Walesa s 3:1 je seveda ponovno 'eksplodiral' twitter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.