Vizita za živali > Festival
257 ogledov

Ko psi hrustajo pasjo uto

Festival za ljubitelje živali
1/71
Anže Petkovšek
Sladka hišica iz pravljice o Janku in Metki očara vsakega otroka. Na festivalu za ljubitelje živali, smo želeli nekaj podobnega omogočiti tudi kosmatincem.

Pasja pekarna PAPY se je z velikim veseljem odzvala na idejo Žurnala24.si, da naredi največjo pasjo uto iz pasjega piškota, ki so jo pripeljali na Festival za ljubitelje živali. Psi so bili nad pravjično in okusno uto navdušeni. Njihovi skrbniki so lahko v zameno za donacijo domov odnesli okusen košček.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Izkupiček donacij je bil v celoti namenjen društvu Hrtji svet, ki skrbi za zavržene in odslužene hrte, nas pa je posebej ganila zgodba nežnega Guindille, ki že 15 mesecev čaka na topel dom. 

Društvu Hrtji svet je podjetje Nutrikan na Festivalu za ljubitelje živali podarilo tudi hladno stiskane pelete in paket novih izdelkov Farm Food, ki jih bodo veseli tudi hrtji želodčki.

Kuščarji, konji, dihurčki, psi … 

Cilj Festivala za ljubitelje živali je bilo predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj so na njem otroci in odrasli spoznali veliko novega o živalih ter njihovi negi. Dogodek je z veseljem podprla tudi občina Domžale, župan Toni Dragar je ob otvoritvi dogodka povedal, da so Domžalčani veliki ljubitelji živali. V množici živali se je odlično počutil, veliko simpatije je pokazal tudi do hrtov s Hrtjega sveta.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Šlo je za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer so najmlajši lahko prvič jahali konja, se dotaknili kače ali ptice. Predstavile so se številne terapevtske živali Ambasadorjev nasmeha ter terapevtski kužki Tačk pomagačk.

tačke pomagačke | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Policisti so s seboj pripeljali prekrasna službena lipicanca, najmlajši pa so spoznali delo policistov in njihovo vozilo.

festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Obiskali so nas prijazni čebelarji iz Čebelarskega društva Domžale, crkljali smo dihurčke iz Slovesnkega društva za ljubitelje dihurjev Zverinice, božali smo tudi ljubke živali s kmetije Biotehniške fakultete.

Ponici Astri in kobili Miši iz Mišinga dola smo pletli kitke, poskusili smo tudi jahanje brez sedla, otroci pa so jahali tudi športne konje s Konjeniškega kluba Gibanje. Ti so nam uprozorili pravi nastop dresure ter preskakovanje ovir.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

 

Člani Kinološkega društva Domžale so predstavili šolanje psov in psov reševalcev. Člani Pasje šole Blazno blatno pa so večkrat v dnevu predstavili zanimivo paso discipline Agility. Videli smo tudi discipline Obedience, ter predstavitev pasem kraški ovčar, bernski planšarski pes, češkoslovaški volčjak, malamut in pirenejski planinski pes. Videli smo tudi ptice članov društva Lišček Kranj in Alojza Ostermana.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Otroci so bili navdušeni nad razstavo eksotičnih živali, ki so jo pripravili člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Videli so čudovite kače, insekte ter kuščarje.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Neža Bric nam je pokazala pastirskega psa in njegove ovčke, božali smo ogromne main coone in videli ljubke mucke ljubljanskega felinološkega društva. 

Obiskovalci so bili navdušeni nad pestro ponudbo prodajnih in predstavitvenih stojnic. Obiskali so lahko info točko Zavarovalnice Triglav, Opla in Argete Junior, z nami si bili še Deželna banka Slovenije, AC Lovše, Pasji.net, Natures menu, Pasji dom, Mr.Pet, Zoohit, Cord Adventures, Back on Track, doTerra eterična olja, Nutrikan, Veneziana, Damix, Zdrava hrana za pse, Zelišča Cvetka, Daniela Savič, Chicopee, Comfort plus, Naravno zdrav pes, Pasja pekarna PAPY, Najbolj pasja trgovina v Šiški ŠAPA, Green Republic, Loving HUT, Franci Sojer, Pedigree, Whiskas, Avtokosec, Veterina Noe, Animacel, OKRAS, Categorical, Parmat, Pasji salon Lapka, Slovensko vegansko društvo, GL Design, Društvo za zaščito živali Ljubljana, Kjara Kocbek, Pasja hiša Bellevue, Pasji salon Lapka, Pasja šola Blazno blatno in Kinološko društvo Domžale, Občina Domžale, Policija in še mnogi drugi. 

Številne naloge za otroke

Otroci so imeli na voljo mnoge zabavne vsebine, med drugim so jih umetniki iz trgovine OKRAS učili obdelave kamna, številni so se udeležili poučnega lova na zaklad, dogodek je bil tudi gurmansko obarvan – letos smo imeli tudi pravo vegansko pojedino z Green Republic in Loving HUT

Na stojnici Argete Junior so otroci lahko opravili izobraževalni poligon o morskih živalih, poskusili okusen prigrizek z Argeta krem tuno in prejeli slastno nagradico.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Strokovnjaki na Oplovi info točki so opozarjali na velik pomen upoštevanja varnostnih navodil. S pomočjo novih Oplovih vozil Mokke X, Zafire, Astre in Combe Tour so pokazali, na kakšen način moramo peljati psa v avtu. Na Oplovi info točki so za obiskovalce pripravili bogate nagradne igre in lahko pa so popili tudi okusno kavico. Med drugim so pripravili so izziv za otroke, ki so se z njihovo pomočjo naučili pravilnega privezovanja psa v avtu.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na razstavnem prostoru Zvarovalnice Triglav so se obiskovalci v sklopu nagradne igre  potegovali za bogate nagrade in izvedeli vse pomembne informacije o prenovljenih oblikah zavarovanj za pse. Otroci pa so se družili z vedno veselim in zvestim Kuža Pazijem.

Festival za ljubitelje živali | Avtor: A. Š. A. Š.
Za pse smo organizirali tudi brezplačno degustacijo Pasji.net, Natures menu, Mr Pet,  Zoohit, GL DESIGN, Naravno zdrav pes, Nutrikan, Chicopee, Comford dog plus, Najbolj pasjo trgovino v Šiški, ŠAPA, Pasjo hišo Bellevue, doTerra eteričnimi olji in Zelišči Cvetka. Na dogodku so hostese med mačjimi ter pasjimi skrbniki delile brezplačno vzorce Pedigree Dentastix, žvečljivih paličk, ki pripomorejo k higieni in s tem zdravju pasjih dlesni in zob. Delile so tudi  vzorce mokre hrane Whiskas.