Slovenija > Črna kronika
54 ogledov

Ko so otroci hodili v šolo 105 km/h skozi naselje

Volan Gregor Prebil
V Velikem Mraševu pri Krškem je voznik nekaj po sedmi, ko so otroci hodili v šolo, skozi naselje peljal 105 kilometrov na uro.

"Od včeraj do danes ni bilo prijav o prometnih nesrečah ali drugih varnostnih pojavih, povezanih z začetkom šole, a primer voznika iz Velikega Mraševa dokazuje, da nas vse čaka še veliko dela," so sporočili z novomeške policijske uprave.

Nekaj po sedmi uri zjutraj je na policiste naletel voznik osebnega avtomobila v Velikem Mraševu pri Krškem. V času, ko so v šolo hodili otroci, so mu v naselju izmerili hitrost 105 kilometrov na uro. 36-letnega voznika so ustavili in mu napisali plačilni nalog za tisoč evrov, zraven pa si je prislužil še 9 kazenskih točk.

Policisti so sicer včeraj in danes v okolici šol in na šolskih poteh zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov, predvsem prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnih telefonov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 19:43 02.september 2015.

    Zakaj mu ni odvzeto dovoljenje na licu mesta ? Bo mogoče Droletka obrazložila ! Kot sem rekel , Policija in AVP imata na SLO podeželju še ogromno dela !

  • joza 17:09 02.september 2015.

    takemu norcu takoj odvzeti vozniško in avto

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:31 02.september 2015.

    Čudno mi je da niti na prve dni šole ko je poostren nadzor policije vozniki niso obzirni. Mislm sj razumem da jih sam to skrbi če dobijo kazen al pa ne ampak dejte no nehat se obnašat tko kot da ...prikaži več so pravila sam za takrat k so policaji zravn. To ni nč. Takim z tako miselnostjo k si kr sami zmišljujejo kdaj je ok se držat pravil in kdaj ne bi pač mogl odvzet izpit za skoz. Ti nimaš ko voziš kej dvomit v signalizacijo na cesti. Dvomiš lahko doma pa pišeš cestnim delavcem da naj jo spremenijo, al pa ustanoviš civilno inceativo. Nikakor pa ne na lastno pest odločat če so pravila smiselna al pa ne ko voziš na cesti. Ker pol je vseen da pravila imamo ker bo vsak drugač mislu.