Vizita za živali > Novice
58 ogledov

Ko stavba povsem spremeni izgled ...

projekcije
1/22
EPA
Multimedijska predstava Fiat lux je v torek navdušila številne gledalce.

V torek zvečer je bazilika svetega Petra v Vatikanu spremenila svoj izgled. Na njenem pročelju so se predstavile številne čudovite podobe, med katerimi so glavno mesto zasedale prev živali, ki jih lahko občudujete tudi v naši fotogaleriji ali v filmčku spodaj.

Multimedijska predstava Fiat lux – Razsvetlimo naš skupen dom je požela veliko navdušenja, projekcijo pa je navdihnila papeževa okoljska okrožnica Hvaljen, moj Gospod.

Priznani fotografi in snemalci 

Dogodek je bil pripravljen v čast vstopa v sveto leto in podnebne konference, ki se v teh dneh zaključuje v francoski prestolnici. Fotografije so dela nekaterih najuglednejših fotografov in filmskih snemalcev, specializiranih za humanitarna mejna območja in naravoslovno fotografijo. Med njimi so denimo Sebastiao Salgado (Genesi & Contrasto), Joel Sartore (National Geographic Foto Ark), Yann Arthus Bertrand (Human), David Doubilet, Ron Fricke in Mark Magidson (Samsara), Howard Hall, Shawn Heinrichs, Greg Huglin, Chris Jordan, Steve McCurry, Paul Nicklen ter Louie Schwartzberg. Vodji projekcije sta bila Louie Psihoyos in Travis Threlkel, producent filmske hiše Obscura Digital.

Pokrovitelji dogodka so bili svetovna bančna skupina Connect4Climate ter podjetja Paul G. Allen Vulcan Productions, Ustanova Li-Ka-shing in Okeanos. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.