Slovenija
14 ogledov

"Koalicija je usklajena in enotna"

Gregor Virant Anže Petkovšek
Po koalicijskem sestanku je predsednik državnega zbora dejal, da ja koalicija usklajena in enotna. Uro kasneje pa je še sporočil, da ne bo sklical izredne seje DZ, ki jo zahteva Pozitivna Slovenija.

Po koalicijskem sestanku je predsednik državnega zbora Gregor Virant dejal, da je koalicija enotna in usklajena. Poudaril je, da morata biti do konca leta sprejeti pokojninska reforma in delovno-pravna zakonodaja. Dobro bi bilo, da sta usklajeni s socialnimi partnerji, saj bi se s tem izognili referendumu.

Sprememba referendumske zakonodaje

Spregovoril je tudi glede spremenjene referendumske zakonodaje. Kot je dejal že imajo 50 podpisov. Manjkajo jim še podpisi Nove Slovenije, ki pa jih bodo, po njegovem mnenju zagotovo dobili, ko uskladijo še nekaj odprtih vprašanj. "Do ustavne večine nam v resnici manjkajo le štirje glasovi NSi, ki pa jih bomo dobili z usklajevanjem njihovega predloga," je po današnjem kolegiju pri premieru Janezu Janši ocenil Virant.

Usklajevanja o spremembi zakona o referendumu bo vzporedno s postopki ustavnih sprememb vodil vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Kot je danes pojasnil za STA, bodo poslanske skupine tekom tedna predlagale svoje člane, ki bodo sodelovali v pogajalski skupini. Usklajevanja se bodo po njegovih navedbah začela ta teden.

Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića se bo na Virantovo zavrnitev sklica izredne seje odzvala jutri.

Izredne seje PS ne bo

Predsednik državnega zbora Gregor Virant je sporočil je zavrnil zahtevo PS po sklicu izredne seje. Ocenil je, da je zahteva za sejo v neskladju s poslovnikom DZ. Tako sta namreč v svojem poročilu zapisala tudi zakonodajno-pravna služba DZ in pravnik Miro Cerar. "Poslovniški pogoji za obravnavo predlaganih sklepov niso izpolnjeni, s tem pa prav tako niso izpolnjeni pogoji za sklic izredne seje državnega zbora," so zapisal v sporočilu za javnost.

Pozitivna Slovenija je namreč minuli teden vložila zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri bi razpravljali o finančnem stanju Slovenije in o izjavah predsednika vlade Janeza Janše v medijih glede morebitne tuje finančne pomoči, za katero bi Slovenija utegnila zaprositi v primeru nesprejetja reform in drugih ukrepov.

Komentarjev 8
  • Sandi Miladić 02:30 12.september 2012.

    OOOOOOOO pa smo jo našli NACIONALISTKA A?!? Tebe in tebi podobnim in enakim bi morali kot Hitlerja likvidirat in IZBRISAT IZ PLANETA. SOVRAŽNICA!!! Da te samo ni sram, kakšen zgled pa daješ mlajšim od tebe?!? PFUUUUJ!!!!!

  • Sandi Miladić 02:27 12.september 2012.

    So žaljivi do tebe osebno? Pametnjakovička??? mislim da niso ker noben ne omenja tvojega imena, je tako? Kranjica pa itak ni tvoje pravo ime. Tko da se malo vzdrži naslednjič ko se boš smilila sami sebi. In ne, ne gre ...prikaži več brez tega, tebi je očitno lepo tako kot je v naši državi A!!!??? Torej malo se zamisli kakšne BEDARIJE pišeš in sprašuješ po INTRENETU!!!

  • zavesten 22:04 11.september 2012.

    kje imaste vaša velecenjena vlada alkoholika ministra za sodstvo Pičanica,a je slučajno na zdravljenju pretepač žene in dejansko poden od človeka,je beseda o njem škoda računalnika,ampak saj je vse sodstvo enako njemu,vse bo eu razveljav ila njihove odločitve,saj so sami ...prikaži večmi pijanci,zafrustrirane ženske ki jih nihče noče od moških,skratka,70 procentov pa je skorumpiranih ka počasi prihaja na plan,in se bo jim pobralo vse kar so si nakradli v zloveniji in vsem njenim sorodnikom in prjatlom.ne mislit da to ni možno,prihajajo drugi časi in drugi ljudje z nič več nežnimi prijemi...