Slovenija
23 ogledov

Vladi napoveduje življenje do jeseni

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Mešani odzivi na napoved premierke, da bo šla v državni zbor po zaupnico.

Prvak SDS Janez Janša ocenjuje, da bo zaupnica, ki jo je napovedala premierka Alenka Bratušek, zagotovo pozitivna. "Pravi predsednik vlade je pred nekaj dnevi prišel na Gregorčičevo in ukazal, kaj je treba storiti. Vršilka dolžnosti zdaj to izvaja," je glede nekaterih informacij, da naj bi se Bratuškova pred nekaj dnevi sestala z bivšim predsednikom republike Milanom Kučanom, dejal Janša.

Z glasovanjem o zaupnici, ki bo po Janševem mnenju zagotovo pozitivna, bo "življenje te koalicije verjetno podaljšano do jeseni". Ta čas, kot je dodal, potrebujejo zato, da se pripravijo na predčasne volitve.

Za SLS le predstava za javnost

V SLS menijo, da gre zgolj še za eno predstavo za javnost. "Pred tednom dni je premierki nezaupnico izreklo ustavno sodišče, ko je soglasno odločilo, da je ta zakon protiustaven," je povedal vodja poslancev stranke Mihael Prevc, ki meni, da je aktualna koalicija trdno odločena, da bo dokončala mandat.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je ocenila, da je prav, da premierka znova pride v DZ po zaupnico, saj se je proračun "podrl" in je to edina pravilna poteza. Bi pa po njenem mnenju morala vlada čim prej znotraj sebe razčistiti probleme, ki jih ima.

V SD ostro proti varčevanju

Vodja poslancev SD Matjaž Han je dejal, da ni dobro, da koalicija tekmuje, kaj bo storila, še najbolj to velja za premierko Alenko Bratušek. Po njegovem mnenju se morajo usesti za skupno mizo. "Treba je imeti politično modrost, ne le računanje, kaj je za koga dobro," je povedal. Prvak SD Igor Lukšič pa pravi, da Bratuškova ne sme iti v smer napačne politike - le varčevanja.

Za predsednika DeSUS Karla Erjavca je glasovanje o nezaupnici nesmiselno, če se bo koalicija v nedeljo dogovorila o potrebnih ukrepih za zapolnitev proračunske vrzeli. "Na sploh ima koalicija vedno zadosti glasov, da podpre vsako odločitev vlade v DZ. Ne razumem, zakaj se je odločila za ta korak," je poudaril Erjavec.

Komentarjev 12
  • dragec 08:11 06.april 2014.

    kaj pa komentarji tvojega plešca?????

  • mph 20:32 05.april 2014.

    Ne, leto prej smo še hodili skandirat, da ga izpustijo, prav obraz je pokazal, ko je prvič prišel do neke formalne moči. Kako res pri nekaterih moč spravi na plano hitro tisto vse najslabše, kar se je sicer že dolgo ...prikaži več skrivalo znotraj. Pravzaprav nekaterim je bilo vidno že prej.

  • mph 13:53 05.april 2014.

    Pa še to, zate očitno njegove podle "opankarji" in podobno niso žaljive mar ne? Slepa za vse, kot velika večina janšistov. Pozitivno presenečenje je, da je Nsi in SLS srečala pamet.