Šport > Košarka
9 ogledov

Kocka bo padla v soboto opoldne

alen omić eurobasket EPA
Slovenska košarkarska reprezentanca je sredi noči prispela v Lille, kjer jo v soboto čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva. Njen tekmec točno opoldne bo Latvija.

Slovenija je v Zagrebu svojo nalogo opravila po pričakovanjih - zabeležila je tri zmage, zdaj pa za uresničitev končnega cilja potrebuje še uspeh proti Latviji. V primeru poraza jo čaka pot domov, ob zmagi pa uvrstitev med osem najboljših reprezentanc v Evropi, ki se bodo prihodnji teden med drugim borile tudi za olimpijske kvalifikacije.

Slovenski košarkarji so svojega tekmeca v osmini finala dobili šele po podaljšku. Dodatnih pet minut je bilo namreč potrebnih na derbiju zadnjega kroga v skupini D med Češko in Litvo. Slednja je na koncu vendarle pričakovano osvojila prvo mesto v skupini, Češka je padla na tretje mesto, Latvija, ki je pred svojimi gledalci v Rigi premagala tako Češko kot Belgijo, ki se je prav tako prebila naprej, pa je bila druga.

V Lille se bo preselilo šestnajst najboljših reprezentant iz predtekmovanju. Osmina finala je na izpadanje, četrtfinale pa ne več, saj se bodo zaradi olimpijskih kvalifikacij igrale tudi tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta. Pravzaprav le tista za sedmo mesto, kajti zmagovalca za razvrstitev od 5. do 8. mesta bosta 'oproščena' tekme za peto mesto.

Boji v Lillu bodo potekali na nogometnem stadionu oziroma enemu najbolj sodobnih športnih objektov v Evropi. Stadion Pierre Mauroy, ki bo imel v času eurobasketa zaprto premično streho, za nogometne tekme sprejme 50.000 gledalcev, na EP pa bo 27.000 sedežev. S tem bo skušal Lille podreti evropski rekord po številu gledalcev na košarkarski tekmi. Tega zdaj drži Beograd s 24.232 gledalcev.

Ostali pari osmine finala so: Grčija - Belgija, Španija - Poljska, Francija - Turčija, Hrvaška - Češka, Srbija - Finska, Izrael - Italija in Litva - Gruzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.