Svet
20 ogledov

V Kölnu napadli Pakistance in Sirca

Policija v središču Kölna EPA
Kölnske tolpe so napadle skupino tujih državljanov iz Pakistana in Sirije. Število prijav spolnih napadov in drugih kaznivih dejanj na silvestrovo v Kölnu se je medtem povečalo na 512.

Policija zahodno-nemške dežele Severno Porenje Vestfalija je sporočila, da je skupina 20 oseb v nedeljo zvečer v bližini glavne železniške postaje v Kölnu napadla šest Pakistancev, pri čemer so dve osebi morali prepeljati v bolnišnico.

Kmalu po prvem napadu, se je podoben incident zgodil, ko je 39-letnega Sirca napadla skupina petih ljudi. Policija preučuje oba primera, vendar še ne more potrditi, ali je bil motiv napada rasno sovraštvo. Prav tako še ni jasno, ali sta napada med sabo povezana. 

PREBERITE ŠE:

Policija v središču Kölna | Avtor: EPA EPA
Napada sta sledila poročilom policije o množičnih prijavah spolnih napadov na silvestrovo v Kölnu, za katere so osumljene osebe "severno-afriškega in arabskega izvora". 

Kölnski tabloid "Express" poroča, da je skupina "motoristov in huliganov" uporabila Facebook za načrtovanje "lova na ljudi", da bi "očistila" center Kölna. Tiskovna predstavnica kölnske policije zjutraj teh poročil (še) ni mogla potrditi.

Prek 500 prijav nasilja in tatvin na silvestrsko noč

V nedeljo popoldan je policija prejela informacije o "skupinah", ki "so iščejo provokacijo", so sporočili s policije, zato so na teren poslali več policistov. Na podlagi preverjanj identitete so prijeli štiri osebe, vendar ni znano, ali so bile med omenjenimi napadalci. 

Policija v središču Kölna | Avtor: EPA EPA
Policija je sicer v nedeljo sporočila, da je v povezavi s spolnimi napadi na silvestrovo v Kölnu prejeli skupaj 516 prijav. Prijave vsebujejo spolno nadlegovanje žensk, žalitve in tatvine, v enem primeru pa tudi spolni napad. 

Dogodki v Kölnu so sprožili debato, kako bo Nemčiji uspelo integrirati 1,1 milijona prosilcev za azil, ki so v državo prispeli lani. 

Merklova odpovedala Davos

Povečali so se kritični toni do beguncev odprte politike nemške kanclerke Angele Merkel, ki je odpovedala udeležbo na Svetovnem ekonomskem forumu v Davosu. 

V soboto je zavzela ostro stališče do prosilcev za azil, obsojenih zaradi kaznivega dejanja, in podprla spremembe zakona, ki bi omogočile izgon vseh, ki bi bili obsojeni na zaporno kazen, tudi pogojno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • erikkk 18:33 11.januar 2016.

    veš men se pa zdi da tud če bo ta kot imenuješ divjad pobijala in posiljevala... je to njim dovoljeno ...vbse to je načrtno ..V EU vrhu imamo kljukce ki sovražijo sami sebe in svoj narod ...prikaži več in bi nas najraje izbrisali ...

  • erikkk 18:29 11.januar 2016.

    zaradi tega se bo zgodila ulica ... tega se vrh EU zaveda zato bi zdaj rada razorožila legalne imetnike orožja ...

  • Dolfi 18:07 11.januar 2016.

    Postrelit muslimansko golazen, da bo mir!