Svet
16 ogledov

Koga smo največkrat iskali na Googlu?

google Žurnal24 main
Upravljalec vodilnega spletnega iskalnika na svetu Google je objavil podatke o smernicah na področju spletnega iskanja v letošnjem letu.

Na globalni ravni je spletno iskanje minilo v znamenju pokojnega južnoafriškega borca proti apartheidu Nelsona Mandelo, med osebami iz Slovenije pa je prvo mesto zasedla pevka Alja Krušič.

Mandeli na globalni lestvici sledijo prav tako letos preminuli ameriški igralec Paul Walker, pametni mobilnik iphone 5s, pokojni mladi kanadski igralec Cory Monteith in globalni spletni plesni fenomen Harlem shake.

Najbolj vroč dogodek na globalni ravni je bil bostonski maraton, ki ga je letos tragično zaznamoval bombni napad. Najbolj vroča elektronska naprava je bil iphone 5s, najbolj vroč film pa Jekleni mož.

Najbolj priljubljena zmagovalka šova talentov

V Sloveniji je bila na lestvici najbolj priljubljenih oseb na prvem mestu  mlada slovenska pevka Alja Krušič, zmagovalka šova talentov na Pop TV.

Sledijo ji letos preminuli alpski smučar Boris Strel, prav tako letos preminuli televizijski voditelj Matjaž Tanko, sodelujoča v oddaji Ljubezen na deželi Iva Hočevar in premierka Alenka Bratušek.

Celotne lestvice najpogostejših iskanj in lestvice najbolj priljubljenih za svet ter za posamezne države, ki jih je spletni velikan objavil pod imenom Google Zeitgeist, so na voljo na spletnem naslovu google.com/zeitgeist.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 19:18 17.december 2013.

    Od tastarga Krušiča hči.

  • Stolp 17:43 17.december 2013.

    Kdo je to Alja Krušič?