Slovenija
49 ogledov

Kolar Celarčeva: Izračune še usklajujemo s finančnim resorjem

Milojka Kolar Celarc Anže Petkovšek
Ministrstvo za zdravje ima po besedah ministrice Milojke Kolar Celarc napisan predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju z določenimi izračuni.

Ministrica za zdravje Kolar Celarčeva želi, da se koalicija o finančnih izračunih za ukrepe v zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, med katerimi je najbolj vidna namera za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, poenoti pred vložitvijo zakona v javno razpravo.

Zakone bodo predstavili do konca leta 

Kolar Celarčeva je v današnji izjavi novinarjem pred sejo DZ zatrdila, da je datum, določen za vložitev predloga v javno razpravo, 16. januar, in ne 12. december, kot je bilo doslej predstavljeno v javnosti. A bodo to storili najpozneje do konca leta, je napovedala.

Medtem pa so v koalicijskih DeSUS in SD nekoliko bolj nestrpni, saj so od ministrice na petkovi predstaviti reformnih predlogov pričakovali bistveno več. V SD pričakujejo, da bo Kolar Celarčeva že danes pojasnila, kako dobiti dodaten denar za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

"Naloga ministrice je, da nam predstavi svoj predlog in alternative," je v današnji izjavi v DZ izpostavil predsednik SD Dejan Židan. Medtem pa poudarja tudi pričakovanje, da bo ministrica takoj predstavila program za skrajševanje čakalnih vrst v zdravstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar praufo
    praufo 13:28 13.december 2016.

    naj mi nekdo razloži to logiko, denar (ki ga je izborila stavka) bo šel za zmanjšanje čakalnih vrst ... zadnjič je bil ne vem kje na tv prispevek o enem zdravniku, ne vem ali splošni al specialist, sej ni važno, ...prikaži več ampak on pravi da na dan sprejme od 80 do 120 pacientov, če je vse po sreči, je malica šele ob petih popoldne, do takrat se mu pa že roke tresejo od hipoglikemije (padec cukra), vsak lahko izračuna koliko časa se lahko posveti posameniku, ... zanima me, če bodo dohtarji meli višje plače, al to pomeni, da se bo tistih pet minut šebolj posvetil vsakeme, al bo imel boljšo malco al kaj ... novega kadra se ne sme zaposlovat zaradi zujfa, folk pa čaka ... naj mi kdo po kmečko razloži kako se bodo čakalne vrste potem zmanjšale (časa se najberž z dnarjem ne da raztegnit, al se motim)

  • Janez_53 00:40 13.december 2016.

    Po tvoje bi bil Janša boljši, kajne? Ampak - nekdanji zvesti Titov sledilec je tudi s FDV-ja. Saj veš to, kajne?

  • Ferluci 18:13 12.december 2016.

    Rok za predlog zdravstvene reforme je 12. december, letos. Vse drugo je ena velika laž in blefiranje- konec! Toliko o cmeralistični konsistentnosti!