Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Kolesar mrtev obležal v jarku

kolo Shutterstock
V včerajšnji nesreči je umrl 36-letni kolesar. Povzročitelj je voznik avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom.

Danes je znanih več podrobnosti včerajšnje prometne nesreče v naselju Stražgonjca, v kateri je umrl kolesar.

Kot so ugotovili policisti, je na ravnem delu ceste, kjer je 39-letnik hitrost vožnje zaradi gradbenih del omejena na 40 kilometrov na uro, vozil s preveliko hitrostjo, zaradi česar je z vozilom zapeljal na levo stran vozišča in nato na levo bankino.  

Po nekaj metrih vožnje po levi bankini je vozilo začelo pravokotno drseti v smeri vožnje voznika, proti desni strani vozišča, kjer je v tistem trenutku, pravilno ob desnem robu vozišča, pripeljal kolesar.

Trčil v zadnji del kolesa

Voznik je z levim zadnjim bočnim delom vozila trčil v zadnji del kolesa kolesarja, ki ga je po trku odbilo v desni jarek ob vozišču.

"Tam je mrtev obležal, voznika osebnega avtomobila pa je bočno odneslo naprej v leseni drog, v katerega je bočno trčil z zadnjim levim delom vozila. Po trčenju je osebno vozilo odbilo desno na travnik. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lahko telesno poškodoval," so pojasnili na Policijski upravi Maribor. Voznika bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 21. uro. Cesta je bila zaprta vse do 1. ure ponoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.