Šport
42 ogledov

Kolesarja po padcu povozil motor

kolesar dirka avto EPA
Belgijski kolesar Antoine Demoitie (Wanty-Gobert) je zaradi hudih poškodb nekaj ur po nesreči preminil v bolnišnici v Lillu.

Na drugi letošnji dirki za svetovni pokal med Gentom in Wevelgemom je nesrečnega petindvajsetletnega športnika v Sainte-Marie-Cappelu na severu Francije povozil motorist, ki je bil v spremljevalni ekipi.

Demoitie je pred tem padel približno 150 kilometrov po začetku dirke. Prepeljali so ga v Lille, kjer je na oddelku intenzivne nege ponoči podlegel poškodbam.

"Kolesar je na žalost umrl. Preiskava, s katerimi želimo ugotoviti vzroke tragične nesreče, je v teku," je sporočil tiskovni predstavnik regionalne žandarmerije Frederic Evrard.

Na nedeljski dirki, na kateri so se kolesarji soočili z močnim vetrom, desetimi težkimi vzponi in nekaj množičnimi trki, je padel tudi nekdanji belgijski prvak Jens Debusschere, ki so ga zaradi pretresa možganov prepeljali v bolnišnico na opazovanje, je sporočila njegova ekipa Lotto-Soudal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.