Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Kolesarja trčila in pristala v bolnišnici

Nesreča kolesarja Shutterstock
Nesreča, ki ji je botrovala napačna smer vožnje, se je končala s hudimi telesnimi poškodbami.

Včeraj okoli 19. ure se je v Dolu pri Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. "Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje 54-letne kolesarke," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "V križišču z lokalno cesto, po kateri je pravilno pripeljal 39-letni kolesar, je med njima prišlo do trčenja. Oba sta bila z reševalnimi vozili odpeljana v ljubljanski klinični center." Po podatkih policije sta utrpela hude telesne poškodbe.

PREBERITE ŠE

Nepravilna stran in smer vožnje je sicer najpogostejši vzrok prometnih hujših prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji. Od 13 umrlih kolesarjev v letu 2014 jih je bilo po podatkih policije deset povzročiteljev, pri čemer je bil najpogostejši vzrok nesreče nepravilna stran in smer vožnje, neprilagojena hitrost ter neupoštevanje pravil o prednosti. Predpisana globa za vožnjo v napačno smer za kolesarja je 40 evrov.

Komentarjev 2
  • puksicd 09:52 10.junij 2015.

    Nekaterim še kar ni jasno, da se ne morejo s kolesom po kavbojsko vozit naokrog. :-/

  • frogstomp 09:32 10.junij 2015.

    Maaa.. deeeeeeej.. a lahk nehate delat bedarije na cesti, k se pol sam legitimizira raznorazne ukrepe, da se bo tam kjer res ni nevarno pisalo kazni, pa lovil ljudi , k se peljejo 20m v napačno smer, do prvega semaforja ...prikaži več :E Pa še to, za napačno stran je 40e, ampak kolesarji se zlahka zbašemo tudi v kakšno neprometno enosmerno.. tam je kazen 160e. fuj