Šport
38 ogledov

Kolesarji ne bodo smeli spati v avtodomih

Chris Froome Reuters
Mednarodna kolesarstva zveza (UCI) je vsem kolesarjem, ki bodo nastopali na dirki po Franciji, prepovedala nastanitev izven hotelov, ki jih bodo izbrali organizatorji.

Najbogatejša ekipa v kolesarstvu Sky je za svoje kolesarje opremila avtodome, ki bi njihove člane prevažale od etape do etape na letošnji Dirki po Franciji. Tako je ekipa želela zagotoviti kolesarjem, da se bodo lahko naspali in spočili v znanem okolju. Vsakodnevno menjava hotela naj bi namreč negativno vplivala na pripravljenost športnikov. 

"Vsi kolesarji morajo bivati v hotelih, ki jih bo ekipam ponudil organizator, tako želimo zagotoviti enakopravnost ekip," je UCI zapisala na svoji spletni strani.

Vodja ekipa Sky Dave Brailsford je že pred nekaj časa omenil, da hoteli, ki jih rezervirajo organizatorji, "niso najboljši" in povedal, da možnost nočnega počitka v znanem okolju  izboljša regeneracijo kolesarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.