Slovenija
27 ogledov

Kolesarji ne smejo čez Tivoli

kolesar Saša Despot
Ločena kolesarska steza je edina možnost, da bi bilo kolesarjenje čez Tivoli dovoljeno, pravijo na MOL, a denarja za to ni predvidenega.

"Problema kolesarjev v Tivoliju se zavedamo, vendar le zaris kolesarske steze tega ne bo rešil," na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL) menijo o problematiki prepovedi kolesarjenja v parku Tivoli. Dodajajo, da je učinkovita rešitev, ki ne bo povzročala konfliktnih situacij med pešci oziroma obiskovalci parka in kolesarji, ki park prečkajo, v ureditvi ločene kolesarske steze: "Za realizacijo tega projekta bo potrebno najprej pridobiti vsa ustrezna soglasja in zagotoviti finančna sredstva." V letošnjem rebalansu in proračunu MOL za naslednje leto denar za ta projekt ni predviden.

Globa je 160 evrov

V zadnjih letih so na MOL dobili veliko predlogov, naj se kolesarjenje dovoli. Teh prošenj niso uslišali predvsem zaradi tega, ker na občini menijo, da so že zdaj kljub prepovedi nekateri pešci, zlasti starejši sprehajalci, manjši otroci in tisti, ki na povodcih vodijo pse, ogroženi, poleg tega pa so v preteklosti prejeli številne pritožbe nad prehitrimi in neobzirnimi kolesarji. 

Z ljubljanske policijske uprave pa so sporočili, da je globa za tiste, ki ravnajo "v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo," 160 evrov. 

Komentarjev 5
  • mumbly 23:10 27.julij 2013.

    Jaz bi kolesa prepovedal, ker je to slabo za državni proračun. Od kolesarjenja ni nič davka na bencin. Zastonj se pa ne boste vozili haha

  • RTLJ 18:42 27.julij 2013.

    nč novga...sej to je že skos...znak stoji tm že najmn 5 let!

  • Lenart Šmid 17:31 27.julij 2013.

    Namesto da bi spodbujali ljudi h kolesarstvu in drugim športnim aktivnostim jih s takimi zadevami odvračate od tega.No ko se bo Policija nehala s kolesi voziti ččez park v Tivoliju potem začnite šele s takšnimi zadevami do takrat ...prikaži več pa boljše, da energijo vlagate v bolj pomembne projekte kot je pa ta.No če smo že pri tem, da "prehitri" kolesarji motijo starejše pešce, otroke itd in bi jim zato s kaznimi za kolesarje "rešili problem" se motite. Po drugi strani pa ogromo kolesarjev moti, ko pešci kot "kokoši" skačejo po kolesarskih stezah in niti ne pogledajo ali jim nasproti pripelje kolesar(obnašajo se kot da so kralji in kraljice). Največkrat se to dogaja ko na postajo pripelje LPP bus!