Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Kolesarka in peška poškodovani, policisti iščejo priče

Kolo na kolesarski stezi Shutterstock
Novomeške policiste so včeraj popoldan iz novomeške bolnišnice obvestili, da oskrbujejo huje poškodovano 59-letno žensko, ki naj bi bila okoli 12. ure udeležena v prometni nesreči v Novem mestu.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi bila v nesreči udeleženi 59-letna kolesarka in 16-letna peška. Peška naj bi hodila po pločniku ob Seidlovi cesti in nenadoma stopila na kolesarsko stezo, po kateri je pripeljala 59-letna kolesarka. Kolesarka je padla in se huje poškodovala, mladoletna peška pa je bila lažje poškodovana. 

Zaradi razjasnitev okoliščin policisti prosijo očividce nesreče, ki so na kraju pomagali poškodovanima, da pokličejo na številko 113 ali na novomeške policiste na številko 07 33 27 450. 

Prometna nesreča, kjer so vpleteni kolesarji, vsakih šest dni 

Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti v zadnjih petih letih obravnavali 320 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. 

Osem kolesarjev je v nesrečah umrlo (trije kolesarji v letu 2015, kar je skoraj 40% vseh mrtvih v prometnih nesrečah v tem letu), 51 je bilo hudo poškodovanih (12 v letu 2015) in 221 lažje poškodovanih (43 v letu 2015). 

Kolesarji so bili v zadnjih petih letih povzročitelji v dveh tretjinah nesreč, med vzroki pa prednjačita neprilagojena hitrost in nepravilna stran in smer vožnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.