Slovenija
125 ogledov

Koliko je Pirančanov?

“Nihče ne poskrbi, da bi se v Piranu dejansko prešteli, zato bom to izpeljal sam Žurnal24 main
Demokracija. "Vikendaši" in najnižje volilne udeležbe.

Piran. “Zakaj je udeležba na volitvah v mestu Piran ena od najnižjih? Zato, ker skoraj pol Pirančanov ne živi tu. Kaj to pomeni za demokracijo?” se je na okrogli mizi o migracijah v Piranu, ki jo je pripravil Inštitut za dediščino Sredozemlja ZRS Univerze na Primorskem, vprašal strokovnjak za migracije Ivica Pletikosić.

Kot je povedal, je Piran v leto 1991 vstopil s 4.800 prebivalci, nato pa se ljudje, ki so se zaradi zapornic in drugega odselili, a so kljub temu želeli imeti maloobmejne prepustnice, niso odjavili; hkrati so se prijavili drugi, ki v tem mestu živijo le občasno.

Popisal bi prebivalce
Po podatku iz leta 2002 je v mestu 4.200 prebivalcev, vendar opažam, da je razlika med to številko in dejanskim stanjem velika,” je ocenil Pletikosić, ki zato, da bi videli, pri čem dejansko je Piran, razmišlja, da bi sam z znanci in prijatelji popisal prebivalstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.