Magazin > Odnosi in prosti čas
94 ogledov

Koliko Slovenci odštejemo za "večno zvestobo"?

Navidezna poroka
1/13
A. F.
Zvestoba do groba je v današnjem času vse manj moderna, a če sklepamo po letošnji bogati sezoni porok, očitno vanjo še vseeno nekako verjamemo.

Čeprav statistika priča, da razpade skoraj vsak drugi zakon, je vsako leto več parov, ki optimistično zrejo v skupno prihodnost in to zapečatijo s poroko. In koliko smo Slovenci pripravljeni odšteti za najbolj romantičen dan v svojem življenju?

"Pari, ki jim pomagam pri organizacije poroke, večinoma porabijo med 10 in 15 tisoč evrov. Moj rekord pa je poroka, za katero so odšteli 150 tisoč evrov," pravi poročna organizatorka Petra Starbek in doda, da po večletnih izkušnjah že lahko napove, kateri par bo ostal skupaj in kateri ne: "Parov, za katere verjamem, da ne bodo ostali skupaj, sploh ne vzamem." Petrine usluge stanejo od petsto evrov dalje, končna cena pa je odvisna od tega, ali prevzame celotno organizacijo ali le del.

Zlata pravila popolne poroke

Čeprav se je že zgodilo, da je poroko organizirala v zgolj dveh tednih, pa bodočim zakoncem svetuje, da z organizacijo začnejo vsaj leto dni prej: "Seveda se da tudi v dveh tednih, a če želite nekaj točno določenega in se pri tem pogajati za dobro ceno, je z organizacijo treba pohiteti. Predvsem bi svetovala, da se s ponudniki vsaj enkrat pred dogodkom srečate v živo, da nato ne pride do nepričakovanih situacij in razočaranj."

Prvi korak je zagotovo tematika, Petra pravi, da mora biti poroka doživetje za vsa čutila. Ko se odločite, kaj vam je všeč, poiščite fotografije na spletu in sestavite t. i. razpoloženjsko tablo. S tem nato pristopajte do ponudnikov, ki bodo takoj vedeli, v katero smer si želite. To vam bo prihranilo veliko časa. Poročni organizator pa vam s pomočjo tovrstne table lahko pomaga pri izbiri ponudnikov, ki so vam pisani na kožo. Čas boste pridobili tudi tako, da ne boste brezglavo letali po salonih, temveč selekcijo poročnih oblek naredite že na spletu. Ne pozabite na nakit, ki vedno doda piko na i. Če ga sicer ne nosite, se odločite za nekaj nevpadljivega.

Razmislite, kje je smiselno varčevati in kje ne.  "Naredite si seznam stvari, ki jih želite, nato povprašajte pri različnih ponudnikih. Ko imate končno ceno, začnite s črtanjem stvari, ki jih ne bi tako zelo pogrešali. Pri cvetju, na primer, nikar ne varčujte pri poročnem šopku," svetuje Petra. Prav tako razmislite, ali je smiselno določene naloge zaupati prijateljem, bosta lahko obe strani potegnili črto med profesionalnostjo in prijateljstvom? Pri načrtovanju se po navadi rada vmeša tudi tretja oseba, starši ali prijatelji, ki vam sicer želijo le dobro, a bodite odločni, da je to vajin dan, zato izberita tisto, kar je všeč vama. Zavedajte se, da nikoli ne boste ustregli vsem svatom, a se s tem ne obremenjujte.

Poročni trendi 2017

Ekipa Jezeršek je letos že četrto leto zapored organizirala inovativni poročni dogodek Navidezna poroka, kjer so obiskovalci spoznali in preizkusili preverjene ponudnike različnih poročnih storitev ter se s Petrino pomočjo seznanili z najnovejšimi poročnimi trendi.

Za tematiko letošnje Navidezne poroke so izbrali trenutno modno zeleno barvo. Rdeča nit dekoracije je tako bilo mediteransko zelenje in obilica kristala v obliki lestencev in svečnikov. Zeleno in kristalno noto so lepo zaokrožili leseni detajli, ki dodajo pridih domačnosti.

Organizatorji so se potrudili, da je bil dogodek prava paša za vsa čutila. Gostje so se iz zunanjega dela, kjer je potekala uvodna pogostitev, obred in predstavitev ponudnikov, preselili v notranjost dvorca, kjer je čakal topli bife, bar, plesišče in prostor za fotografiranje. Kar se tiče poročne kulinarike, so v trendu še vedno predelana vozila vseh oblik, iz katerih gostom postrežejo tako hrano kot pijačo in so lahko prava popestritev različnih dogodkov. Pozabili pa niso niti na najmlajše in z ljubkim otroškim kotičkom predstavili CustomNanny, ki  na porokah poskrbijo, da starši lahko žurajo brez skrbi.

A letošnje najbolj vestne neveste imajo detajle že načrtovane, zato nas je zanimalo, kakšni poročni trendi nas čakajo v prihodnje? "Čedalje več je trendov iz tujine, vračajo se pastelni toni, čipke, romantični detajli. Drugo leto prihajajo še bolj dodelani poročni oboki, še več cvetja, vintage se poslavlja, v modo prihaja moderna eleganca," še dodaja Petra.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.