Slovenija
791 ogledov

Koliko tisoč zoofilov imamo?

Roman Vodeb Žurnal24 main
Spolne zlorabe živali. Sodeč po spletnih forumih jih je iz leta v leto več.

Sodomija. "Živijo, doma imam psa novofundlandca, kateremu sem pustila nekajkrat polizati muco, kaj več pa ne. Ali mi lahko kdo svetuje kaj glede seksa s psom, saj mi pes deluje prelen, da bi zlezel name, niti ne bi njegovega penisa dajala v usta," se glasi eden izmed objav na forumu Zoo-sola.com. In nato odgovor: "Najin je pa živ ko sto hudičev. Te zanima?"

Forum, ki je imel še pred letom dni 4.200 članov, jih ima danes 1.500 več. Le od petka do včeraj se je število pridruženih članov povečalo za sedem, število objav pa za 25, vsega skupaj jih je danes malo manj kot 13 tisoč; prednjačijo objave s slikami in videomateriali.

Prednjačijo moški

"Rekel bi, da so številke napihnjene in da je na teh forumih veliko lažiranja, verjetno tudi fototrikov. Ljudje se pač radi šalijo na to temo in objavljajo šokantnosti v povezavi s spolnostjo," je prepričan psihoanalitik Roman Vodeb, avtor knjige O spolu. "Prednjačijo moški, ki svoje vdane spolne partnerice izpostavljajo psu, oslu ali konju zato, ker svojega seksualnega oziroma penetrirajočega sadizma (zaradi premajhnega penisa) ne morejo dostojno udejaniti z žensko," pojasnjuje.

Uradnih podatkov ni

Ob današnjem svetovnem dnevu varstva živali smo želeli preveriti, koliko je tovrstne prakse. "Nobene raziskave ali statistike na to temo ne more biti in je nikoli ne bo, ne pri nas ne v svetu," odgovarja Vodeb.

Tovrstne spolne prakse so zelo skrivane in tabuizirane, jih pa ni malo, je prepričana vodja Zavetišča Horjul Polona Samec. "Prav tako jih je težko dokazati in nihče ne želi nič slišati o tem," dodaja. Da gre za zlorabo, lahko posumimo, če ima psica raztrganine, se boji dotikanja zadnjega dela telesa in običajno moških, pa pravi Maja Kos iz Društva za zaščito živali Ljubljana.

Komentarjev 9
  • principiumnovum 19:23 03.oktober 2011.

    Eldeesarji že razmišljajo, da bi to bolezen uzakonili v družinskem zakoniku. Pobudnik je menda avreljov luli.

  • Kika 14:44 03.oktober 2011.

    Pa valjda gremo že iz radovednosti pogledat, če kakšnega od teh bolnikov prepoznamo, da mu ne damo več psa v čuvanje :D

  • d 09:52 03.oktober 2011.

    Narod nima kej počet, smo preveč socialna država, tisti, ki ne delajo imajo preveč časa za neumnosti, tisti, ki pa delajo, pa ne delajo dovolj. Očitno nam gre še predobro, kljub krizi (vsaj nekaterim).