Slovenija
105 ogledov

Koliko zaslužijo ravnatelji?

Srednja elektro-računalniška šola Maribor SERŠ SERŠ
Ravnatelji mesečno zaslužijo tudi do šest tisočakov bruto.

Vlada je na svoji strani objavila podatke o plačah 722 ravnateljev osnovnih, srednjih in višjih šol ter študentskih domov. Gibljejo se od 1.300 do dobrih šest tisoč bruto, povprečna plača pa znaša okoli tri tisoč evrov. Mesečno država za plače ravnateljev nameni 2.280.000 evrov.

Kot poroča rtvslo.si, vlada ni komentirala, zakaj je ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport moralo predložiti te podatke. So pa aktualni v luči združevanja šol, s čimer bi zmanjšali število ravnateljev za deset. Ti bi se vrnili med učitelje in bi imeli posledično nižjo plačo.

Združevanje šol je sicer naletelo na mešane odzive, nekateri ravnatelji se z ukrepom strinjajo, spet drugi pa mu močno nasprotujejo. Tako so pred dnevi pred mariborsko Srednjo elektro-računalniško šolo prižgali sveče. Minister Žiga Turk sicer ta ukrep opraviuje z besedami, da "imamo preveč šol in premalo otrok".

Komentarjev 3
  • ghz891 00:14 15.junij 2012.

    Verjetno bi bilo lažje če se vsakemu ravnatelju za 1 ali 2% zniža plačo če je tak javni interes.

  • izRODEk 13:05 14.junij 2012.

    SERŠ-a NE DAMOMe zadnje čase zelo skrbi,kaj z našim SERŠ-em se godi.Se politika vmešava v naše življenjein nam povzroča hudo trpljenje.So staršem znižali plačo pa tudi regres,zdaj se bo začelo zgleda zares.Nam ...prikaži več so vzeli štipendijo, jeseni še malico,nekdo res si zasluži za kazen leseno palico.Kaj za vraga si misli politični zbor,si res želijo dijaški upor?Mi smo bojevniki, mi se ne damo,saj se le na SERŠ-u dobro imamo.Se bomo borili za šole obstoj,če bo potrebno, bomo šli tudi v boj.V boj za pravičnost in za poštenje,v boj za bodočnost in lepše življenje.Je znanje vrednota in Ketiš naš vzgled,to naj si zapomni cel širni planet.Mi smo dijaki, ki se radi imamo,mi nismo tajkuni, mi SERŠ-a ne damo.Dijak 2. letnika Elektrotehnika

  • anicaanica 12:45 14.junij 2012.

    ZNIŽAT PLAČE, ČE JE KRIZA JE KRIZA ZA VSE, ORKODIJO!!!!