Šport > Nogomet
72 ogledov

Kolumbija po loteriji v polfinale

kolumbija copa america EPA
Nogometna reprezentanca Kolumbije se je z zmago nad Perujem uvrstila v polfinale južnoameriškega prvenstva.

Odločitev v ameriškem East Rutherfordu je padla šele po enajstmetrovkah, saj je bil izid po rednem delu 0:0, na koncu so se Kolumbijci napredovanja veselili s 4:2.

V loteriji enajstmetrovk so več zbranosti pokazali Kolumbijci. Vratar David Ospina je ubranil strel Miguela Trauca, reprezentančni kolega slednjega Christian Cueva pa je streljal čez vrata. Na drugi strani so v kolumbijski vrsti zadeli vsi igralci.

V rednem delu in podaljšku ekipi nista prikazali lepega nogometa, pač pa predvsem veliko tekmovalnega duha. Dvoboji igralcev so bili ostri, a sta si obe strani iz njih pripravili le malo priložnosti.

Eno najlepših si je priigral zvezdnik madridskega Reala James Rodriguez v prvem polčasu, ko je zatresel prečko perujskih vrat. Kmalu pred zaključnim žvižgom glavnega sodnika je Ospina odbil še žogo perujskega branilca Christiana Ramosa.

"Obe ekipi sta prikazali odlično obrambno igro, a sami bi si morali priigrati več priložnosti," je dejal perujski selektor Ricardo Gareca po tekmi. Kot je dodal, omogoča poraz njegovi ekipi rast in "da se je moštvo iz tega veliko naučilo".

V polfinalu se bodo Kolumbijci pomerili z zmagovalcem iz dvoboja Mehika - Čile. Poleg Kolumbije so se v polfinale uvrstili že reprezentanti ZDA. Na stoti ponovitvi tekmovanja, ki poteka na igriščih ZDA, se je za lovoriko do 26. junija od začetka borilo deset južnoameriških ekip in šest iz Severne ter Srednje Amerike.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.