Šport > Nogomet
34 ogledov

Kolumbija žaluje: "El Tigre" brez mundiala

Falcao Monaco Reuters
Radamel Falcao ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, je danes potrdil klub iz kneževine.

Napadalec in prvi zvezdnik Monaka in Kolumbije, Radamel Falcao, si je na sredini pokalni tekmi z ekipo Chasselay resno poškodoval sprednje križne vezi v levem kolenu. 27-letni napadalec tako skoraj zagotovo ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer se bo Kolumbija v skupinskem delu pomerila z Japonsko, Slonokoščeno obalo in Grčijo.

Kolumbijec je po sredinem usodnem obračunu poletel na Portugalsko, kjer ga je pregledal zdravniik njegovega nekdanjega kluba Porta - José Carlos Noronha. Slednji je že sporočil, da bo Kolumijec počival vsaj pol leta. On bo tudi tisti, ki bo opravil operacijo.

Operacija v naslednjih dneh

"Po sredini poškodbi so opravili preglede glede poškodbe Radamela Falcaa. Pokazalo se je, da je nogometaš utrpel poškodbo sprednje križne vezi v svojem levem kolenu. V naslednjih dneh je nujna opearcaija. Zdravniki bodo storili vse, da Falcau zagotovijo čim hitrejši povratek na zelenice," so v četrtek sporočili iz Monaka.

Grožnje Giulyjevemu klubu

Predsednik Chasselaya Jocelyn Fontanel je za 20 Minutes povedal, da je prejel grožnje iz Kolumbije, ker naj bi branilec njegovega kluba Soner Ertek nalašč poškodoval zvezdnika kolumbijske izbrane vrste.

Gre sicer za za klub s polnim imenom Monts d'Or Azergues Foot, ki domuje v mestu Chasselay. Igra na stadionu Ludovica Giulyja, nekdanji nogometaš Barcelone in tudi Monaca še vedno igra za svoj matični klub. V prejšnjem kolu je proti Istresu prav nizkorasli veteran s škarjicami svoje moštvo poslal naprej.

Skrb za 60 milijonsko investicijo

Južnoameriški napadalec je lani iz španskega madridskega Atlética prestopil v Monaco, ruski lastnik tega kluba Dimitrij Ribolovljev pa je zanj odštel 60 milijonov evrov, kar je osmi najdražji prestop v zgodovini nogometa.

Falcao je pred tem igral za argentinski River Plate in portugalski Porto, za kolumbijsko izbrano vrsto pa je na 51 tekmah dosegel 20 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.