Svet
58 ogledov

Preživela, da pomaga avtističnemu dečku

Xena
1/2
Facebook
Ko so jo našli, so ji veterinarji dajali le en odstotek možnosti za preživetje.

Nekajmesečno psičko so našli septembra lani v ameriškem mestu Dekalbu. Shirano do kosti in na robu preživetja jo je našel eden izmed zaposlenih tamkajšnjega zavetišča za male živali. Prevzeli so jo v neprofitni organizaciji, ki se ukvarja z reševanjem zapuščenih psov in mačk, in jo zaradi hitre ozdravitve poimenovali Xena (bojevnica).
Po nekaj mesecih jo je posvojila družina osemletnega avtističnega dečka Jonnyja. Zanjo so izvedeli prek Facebooka in jo marca letos vzeli za svojo.

Čudežno napredovanje

Psički je uspelo, kar številnim terapevtom ni. V njeni družbi se je neverjetno sramežljivi Jonny počutil sproščenega in varnega, kmalu pa je tudi začel razvijati govor in premagovati številne prepreke, ki so se prej zdele nepremagljive.

Zgodba o ljubezni med dečkom in psičko je zaokrožila že po skoraj stotih državah in številnim staršem dokazala, da je s pravimi prijatelji vse mogoče. "V naši hiši je bila prej tišina, zdaj pa se znova smejemo," je navdušeno povedala dečkova mati. Jonny namreč prej ni govoril, zapiral se je vase, se sam igral in se umikal od ljudi.

Xena | Avtor: Facebook Facebook
Nagrajeno prijateljstvo

Zato je Xena pred kratkim dobila laskavi naslov psa heroja za letošnje leto, ki ga podeljuje ASCPA, najbolj poznana ameriška organizacija za zaščito živali. Na prireditvi je Jonny ponosno stopil na oder in prevzel nagrado. "Moje ime je Jonny in to je moja psička Xena, ki so jo hudo poškodovali ne tako zelo prijazni ljudje. Jaz pa imam avtizem. Zato mislim, da sva popoln par, ki širi besedo o tem, da je treba biti prijazen do živali in do otrok, kot sem jaz," je povedal na odru in marsikomu na oči privabil solze.

 

Komentarjev 2
  • Žana Klobučar 12:51 28.november 2013.

    sicer lepo....ampak psička, ki leži na mizi, nima pod vratom bele lise, kot jo ima ta :) za trenutek bi podvomila v resničnost zgodbe :)

  • maresem 07:52 27.november 2013.

    Bravo Xena