Svet
13 ogledov

Komaj rešili petletnico, ki se je utapljala

rešilec, hrvaška, prva pomoć Tomislav Miletic/PIXSELL Simbolična fotografija.
Na Cresu se je odvila prava drama. Reševalci niso mogli do zaliva, zato so se obrnili na pomorsko policijo, ta je poklicala vojaški helikopter, ki je deklico prepeljal v reško bolnišnico.

"Ko sem zagledal deklico, sem takoj skočil v morje, z njo odplaval do obale in jo naložil v gliser, v katerem je bila medicinska oprema," je dramatično reševanje petletnice za 24sata opisal reševalec Kristijan Vlastelica

Zgodilo se je v četrtek na priljubljeni plaži Martinščica na Cresu. Deklica je bila v morju z babico in dedkom. Vzela je masko z dihalko in se igrala v morju, nato pa se je začela utapljati. Ko so jo izvlekli iz morja je bila nezavestna. 

Borili smo se, da ostane budna

Do zaliva reševalci niso prišli z avtom, ampak z gliserjem pomorske policije, Kristijan je odplaval do obale, kjer je ležala deklica in z njo priplaval nazaj na gliser. Tam so ji dali kisik in začela je prihajati k sebi, a še izgubljala zavest, borili smo se, da bi ostala budna. Ker je bilo stanje kritično, smo poklicali vojaški helikopter, ki nas je že čakal na obali, pripoveduje Vlastelica. 

Deklica v bolnišnici, kamor so iz Beograda takoj prišli njeni starši, lepo okreva. "Hvala vsem, ki ste iz morja rešili našega angela," se je dedek s solzmimi očmi zahvalil vsem, ki so sodelovali pri reševanju, še poroča 24sata.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.