Šport
50 ogledov

Kosi malce izgubil, Čater z izidom kariere

Klemen Kosi superveleslalom Hinterstoder EPA
Alexis Pinturault je zmagovalec prve moške kombinacije sezone v Santa Caterini. Med dobitnike točk so se uvrstili trije Slovenci, najboljši je bil Klemen Kosi na 13. mestu.

Alexis Pinturault je v slalomskem delu prve letošnje kombinacije za moške premagal velikega favorita Marcela Hirscherja in se veselil tretje zmage v sezoni. Avstrijec je tekmo končal na drugem mestu, uvrstitev na najnižjo stopničko pa si je prismučal Aleksander Aamodt Kilde.

Klemen Kosi je v finalu z desetega nazadoval na 13. mesto (+3,41) in osvojil nove točke svetovnega pokala. Martin Čater je tekmo končal na 16. mestu (+3,87), kar je njegova najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

Štefan Hadalin je z zaostankom 4,51 sekunde pristal na 23. mestu.

Pinturault premagal slalomskega kralja (slalom)

Pred nastopom Martina Čaterja je vodil Švicar Justin Murisier, ki je bil na superveleslalomu šest stotink počasnejši od drugega najboljšega Slovenca.

Čater je pri prvem merjenju časa zaostajal 84 stotink, pri drugem že dobro sekundo in pol, v cilju pa okrogli dve sekundi, kar ga je pred nastopom najboljše deseterice uvrščalo na deveto mesto.

Klemen Kosi je napadal z desetega mesta in branil 39 stotink prednosti pred vodilnim Murisierjem. Prednost je najprej skopnela na 10 stotink, v nadaljevanju pa je ubral premalo odločno linijo in do drugega merjenja nabral 73 stotink zaostanka. V spodnjem delu tega ni mogel popraviti in izgubil nekaj mest (+1,54).

Kjetil Jansrud in Dominik Paris sta odstopila, kar je bila voda na mlin obeh Slovencev. Alexis Pinturault je imel 1,42 sekunde prednosti pred Murisierjem. Francoz je smučal dobro in prevzel vodstvo z 1,87 skunde naskoka.

Pinturault je s to predstavo premagal tudi prvega favorita Marcela Hirscherja (+0,34), ki se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Aleksander Aamodt Kilde, vodilni po superveleslalomu, je bil na koncu tretji (+1,13).

V finalu je nastopil še Štefan Hadalin, 31. po polovici tekme, ki je za zmagovalcem zaostal 4,51 sekunde.

Kosi med deseterico, Kline odstopil (super-G)

Na startu je bilo kar šest slovenskih smučarjev. Prvi na je bil Kosi s številko 3, Boštjan Kline je startal s številko 21, Čater, Hadalin, Miha Hrobat in Miha Kürner so nosili številke 34, 35, 39 in 46.

Prvi tekmovalec na progi je bil Slovak Adam Zampa, ki je dosegel čas 1:36;41. Italijan Riccardo Tonetti je odstopil, nato pa se je na progo podal Klemen Kosi.

Pri prvem merjenju vmesnega časa je imel 12 stotink zaostanka, do drugega pa si je privozil 94 stotink prednosti. Ta je nato narasla na 1,54 sekunde, v cilju pa je vodilnega ugnal za skoraj dve sekundi (-1,89).

Mariborčan pa ni vodil dolgo, saj ga je s številko pet premagal Dominik Paris (-0,74). Na torkovem superveleslalomu sta Parisa in Kosija ločili več kot dve sekundi, tokrat manj kot tri četrt sekunde.

Vodilnega Italijana je nato ugnal veleslalomski specialist Alexis Pinturault (-0,29), ki je prehitel tudi letos sicer nepremagljivega Kjetila Jansruda.

Boštjan Kline je imel številko 21 in si uvodoma pridelal 16 stotink zaostanka. Nato je dvakrat pošteno zamudil, zgrešil vrata in se poslovil z odstopom.

Martin Čater je zaostal 2,20 sekunde in si zagotovil odlično 15. izhodišče, Štefan Hadalin pa je bil počasnejši za 3,34 sekunde ter zasedel 31. mesto. Miha Hrobat ni prišel do cilja. Slovenske nastope je sklenil Miha Kürner, ki ga je doletela enaka usoda kot Hrobata in Klineta.

Po prvem delu kombinacije je vodil Aleksander Aamodt Kilde pred Marcelom Hirscherjem (+0,79) in Alexisom Pinturaultom (+0,84). Klemen Kosi je bil deseti (+1,87).

Svetovni pokal, kombinacija (M), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.