Šport
55 ogledov

V ognju štiri slovenska železa

Klemen Kosi EPA
Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v St. Moritzu se bo danes nadaljevalo z moško alpsko kombinacijo.

Na startu prve vožnje kombinacije, smuku, bodo tudi štirje Slovenci. Klemen Kosi bo imel številko 18, Martin Čater številko 20, Štefan Hadalin številko 27 in Tilen Debelak številko 36.

Vseh tekmovalcev na startu preizkušnje je 59. Kombinacijski smuk se bo začel ob 10. uri, finale s kombinacijskim slalomom pa bo na sporedu ob 13.30 uri.

Prvi favorit preizkušnje je Francoz Alexis Pinturault, najboljši smučar v tej disciplini v zadnjih dveh sezonah svetovnega pokala. Za prvo zlato kolajno na svetovnih prvenstvih pa bo moral premagati še druge izzivalce.

Najprej seveda branilca naslova iz Vaila leta 2015 Avstrijca Marcela Hirscherja, ki je za zlato kolajno in naslov premagal srebrnega Norvežana Kjetila Jansruda in bronastega Američana Teda Ligetyja, ki je letošnji St. Moritz izpustil zaradi poškodbe. Švicarji stavijo na Maura Caviezla, Carla Janko, Luco Aernija in Justina Murisierja.

Slovenske uvrstitve na SP

Za največji slovenski uspeh na svetovnem prvenstvu je v nedeljo poskrbela Ilka Štuhec z zmago na specialnem smuku in osvojenim naslovom smukaške svetovne prvakinje. Maruša Ferk je bila 23.

Boštjan Kline je moški smuk, ki je bil na skrajšani progi izpeljan za ženskim, končal na sedmem mestu, debitant Miha Hrobat je bil 14., Klemen Kosi je tekmo končal na 24. mestu, Rok Perko je bil 38.

Na petkovi ženski alpski kombinaciji je Maruša Ferk osvojila osmo mesto, Ilka Štuhec in Ana Bucik sta odstopili, na moškem superveleslalomu sta Martin Čater in Miha Hrobat osvojila 17. in 24. mesto, Boštjan Kline in Klemen Kosi sta odstopila, na ženskem superveleslalomu pa je Ilka Štuhec končala na 11. mestu, Maruša Ferk pa na 30.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.