Šport
15 ogledov

Po zmešnjavi sladka zmaga

hokej Saša Despot
Telemach Olimpija bi morala v 43. kolu lige Ebel gostiti Salzburg na ledeni ploskvi pred parlamentom, a je bil dvoboj zaradi težav z ledom prestavljen v Tivoli. Zmaji so nato z golom v podaljšku ugnali rdeče bike z 2:1.

Ljubljanski hokejisti so zadnjo domačo tekmo rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva želeli odigrati na prostem, vendar se to ni zgodilo. Dvoboj bi se moral začeti ob 19.15, a so najprej za zamudo poskrbeli Avstrijci, ki zaradi prometne nesreče niso uspeli pravočasno priti v Ljubljano.

A tu še ni bilo konec težav. Kasneje so namreč organizatorji ugotovili, da ledena ploskev ni primerna za obračun med zmaji in rdečimi biki. Dvoboj se je tako prestavil v dvorano Tivoli, začel se je z uro in pol zamude. V že precej nočni tekmi so najbolj zvesti navijači zeleno-belih le videli 16. uspeh zmajev v sezoni.

Tekma vsaj v prvem delu ni postregla z vrhunskimi potezami. Pri domačih se je prvič predstavil novi vratar Miika Wiikman in nekajkrat reševal soigralce, na drugi strani je slovenski reprezentant Luka Gračnar v vratih rdečih bikov imel malo dela, edini nevarnejši strel je sprožil Anže Ropret. Podobno je bilo v nadaljevanju, rahlo terensko premoč so imeli gostje, domači pa najlepšo priložnost v obdobju, ko so imeli minuto in pol na ledu dva igralca več, a niso zadeli.

Ko pa so gostje v 45. minuti prvič premagali Wiikmana, se je zdelo, da so, čeprav z minimalnim vodstvom, le upravičili status favorita. A se domači niso predali in v 59. minuti je Gregor Koblar s samostojnim prodorom poskrbel za izenačenje, s tem pa tudi za podaljšek. Ker je pred tem Matthias Trattnig zaradi udarca s komolcem Koblarja dobil pet minut kazni, so imeli domači igralca več, kar so v 62. minuti tudi izkoristili. Zdesetkani domači vrsti je dve točki priigral kapetan Aleš Mušič.

Zadnji krog rednega dela bo na sporedu v nedeljo, Ljubljančani pa bodo gostovali pri Dornbirnu. Zdaj za predzadnjim Innsbruckom zmaji zaostajajo le točko in se lahko celo rešijo zadnjega mesta po rednem delu.

Liga Ebel, 43. kolo:

Vienna Capitals : Dornbirn 1:4 (0:1,1:1,0:2)
Graz 99ers : Black Wings Linz 0:2 (0:0,0:1,0:1)
KAC Celovec : Bolzano 3:1 (1:1,0:0,2:0)
Innsbruck : Fehervar 1:4 (0:1,0:3,1:0)
Orli Znojmo : VSV Beljak 5:3 (2:1,1:0,2:2)
Telemach Olimpija : Red Bull Salzburg 2:1 (0:0,0:0,1:1;1:0)

Lestvica:
1. Red Bull Salzburg  63
2. Black Wings Linz  57
3. VSV Beljak  53
4. Orli Znojmo  52
5. Vienna Capitals  52
6. Fehervar  49
-------------------------------------------------
7. Bolzano  44
8. Graz 99ers  41
9. KAC Celovec  40
10. Dornbirn  38
11. Innsbruck  35
12. Telemach Olimpija  34

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.