Šport
13 ogledov

Komisar potrdil, Thornton bo počival na 15 tekmah

Shawn Thronton Reuters
Komisar hokejske lige NHL je potrdil kazen, ki jo je liga zaradi nešportnega udarca naložila Shawnu Thorntonu. Ta tako ne bo imel pravice nastopa na naslednjih petnajstih tekmah.

Hokejist ekipe Boston Bruins je s tem dobil negativen odgovor na pritožbo zaradi kazni, ki mu jo je liga NHL dosodila prejšnji teden. Ostra kazen za Shawna Throntona je posledica dogodkov na tekmi 7. decembra, ko so se Buins merili s Pittsburghom, komisar Gary Bettman pa je včeraj oznanil, da je sedaj odločitev dokončna.

Thronton si je kazen prislužil zaradi poškodovanja hokejista Pittsburgha Brooksa Orpika. Slednjega je ob prekinitvi najprej povlekel na tla nato pa se ga je lotil z udarci v glavo. Orpik je zaradi pretresa možganov potreboval zdravniško pomoč, Thronton pa je bil takoj kaznovan z kaznijo tekme. Ob prepovedi igranja mu je liga naložila tudi precej visoko denarno kazen, saj bo moral v sklad za nujno pomoč hokejistov prispevati nekaj več kot 84.600 ameriških dolarjev.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.