Slovenija
33 ogledov

Komisija bo ovadila Pečeta

Sašo Peče Kalohovega izstopa še ni prejel, pravi pa, da se vsakdo odloča sam. Žurnal24 main
Komisija za preprečevanje korupcije bo zaradi žaljivih in neutemeljenih trditev kazensko ovadila Saša Pečeta

Komisija za preprečevanje korupcije bo kazensko ovadila Saša Pečeta, in sicer zaradi za komisijo žaljivih in neutemeljenih trditev, podanih za tiskane in elektronske medije, so sporočili s Komisije za preprčevanje korupcije.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo komisija na ta način uveljavila kazenskopravno varstvo ugleda in dobrega imena komisije kot samostojnega ter neodvisnega državnega organa. „Vsakdo ima sicer pravico braniti svoje interese, pri tem pa je neutemeljeno napadati in izrekati žaljive obdolžitve na račun državnega organa, kaznivo,“ so zapisali.

"Treba je prekiniti prakso, ki se je razrasla preko vsake razumne meje"

„Komisija bo zoper osebe, ki bodo pri obrambi svojih interesov izvrševale kazniva dejanja, dosledno vlagala kazenske ovadbe, saj je potrebno prekiniti s prakso, ki se je v Republiki Sloveniji razrasla prek vsake razumne mere,“ trdijo. Po njihovem menju osebe, ki so v različnih postopkih, državne organe (policijo, tožilstvo, sodišča, inšpekcije ...) prepogosto javno neutemeljeno napadajo in žaljivo obdolžujejo ter tako vztrajno rušijo vladavino prava. „Pozivamo torej tudi ostale državne organe, da se na tovrstna dejanja v njihovo škodo dosledno odzivajo.“ Komisija je na tej podlagi v petek že vložila kazensko ovadbo zoper župana Občine Trebnje Alojzija Kastelica.

Pojasnilo o Farmadentu

Sporočilu so dodali še pojasnilo o postopku v zadevi Farmadent. „Sašu Pečetu so bile v postopku zagotovljene vse procesne pravice po zakonu. Sašo Peče je v postopku podal izjavo, ki je sestavni del zaključnega poročila komisije (dostopno na www.kpk-rs.si). Komisija je sklenila, da družbo Farmadent pozove Salutor. Pri preverjanju je bilo tudi ugotovljeno, da je del izdelkov družbe Salutor (Sašo Peče) delno ali v celoti prekopiran iz seminarskih, diplomskih, magistrskih ali doktorskih del, prosto dostopnih na spletnih straneh. Družba Farmadent je Salutorju v letu 2009 izplačala 6.480,00 evrov, v letu 2010 skupaj 41.760,00 evrov, v letu 2011 42.960,00 evrov in v letu 2012 do konca marca še 7.200,00 evrov. Skupaj je pogodbeno svetovanje Salutorja družbo Farmadent stalo 98.400,00 evrov.“ Komisija je ugotovitve v zadevi Farmadent že odstopila Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru.

Komentarjev 2
  • privat 19:58 06.december 2012.

    in kaj mu bojo naredili?? Verjetno nič..oz.se bo poštimalo na najvišji ravni!!

  • Ronald Reagan 18:36 18.november 2012.

    Saško Saško...zdaj si boš pa namesto glave malo ritko mastil...da bo gladka, hehe...