Šport > Zimski športi
28 ogledov

Komite potrdil: z ugrabitvijo grozili tudi Marlies Schild

Marlies Schild Lienz slalom Reuters
Z Avstrijskega olimpijskega komiteja (ÖOC) so potrdili informacijo, da so v začetku tedna prejeli pismo, v katerem neznanci grozijo z ugrabitvijo alpske smučarke Marlies Schild.

Poleg Marlies Schild so grozili tekmovalki v skeletonu Janine Flock, poročajo avstrijski mediji. Grožnje so na Avstrijskem olimpijskem komiteju (ÖOC) že potrdili.

"Prejeli smo grozilno pismo in z zadevo se zdaj ukvarjajo kriminalisti," je dejal generalni sekretar avstrijskega krovne športne organizacije Peter Mennel. Podobno kot Olimpijski komite Slovenije pa so Avstrijci že v drugi polovici januarja prejeli tudi grozilno pismo, v katerem so bili opozorjeni na načrtovane bombne napade v Sočiju.

Takratno informacijo so označili kot nepomembno pisanje znanega storilca, ki podobna pisma pošilja že več let. Avstrijce v Sočiju spremljata tudi dva pripadnika specialnih policijskih enot, ki sta na prizorišču iger že dva tedna. Zaradi zadnje grožnje z ugrabitvijo sta se že povezali tudi avstrijsko in rusko notranje ministrstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.