Slovenija
30 ogledov

Komljanec: Živčec Kalanova ni zlorabila položaja

Gordani Kalan Živčec mandat poteče čez eno leto. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Zdravstveni dom naj bi po mnenju direktorja komljanca z Gordano Živčec Kalan zaslužil, ne pa bil oškodovan. Sodijo ji za zlorabo položaja.

Direktor Zdravstvenega doma (ZD) Izola Evgenij Komljanec ocenjuje, da njegova predhodnica, tedanja šefinja ZD Gordana Živčeč Kalan pred tremi leti ni namerno oškodovala proračuna ZD. Komljanec celo priznava, da je z domnevno nezakonitim poslom, zaradi katerega Živčeč Kalanovi zdaj sodijo, ZD prej zaslužil kot pa bil oškodovan.

Dobili še donacijo

Komljanca so zaslišali  na ljubljanskem okrajnem sodišču, kjer Živčeč Kalanovi sodijo zaradi domnevne zlorabe položaja. Denar ZD naj bi namreč nezakonito zastavila, ko je najprej s Poštno banko (PBS) sklenila depozitno pogodbo, nato pa še tristransko pogodbo med ZD, PBS in podjetjem Mabra inženiring. ZD naj bi s tem Mabri zagotovil posojilo za poplačilo lastnih dolgov. Mabra je denar ZD sicer vrnila v celoti, Komljanec pa dodaja, da je ZD prejel celo več od posojenega. "Mabra je dala še pet tisoč evrov donacije za reševalno postajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.