Slovenija
21 ogledov

Končan strokovni nadzor nad delom Janeza Zimmermanna

Tzlepotazdravje 03.12.10, krcne zile, operacija, foto: shutterstock Shutterstock
Strokovni nadzor Zdravniške zbornice v Sloveniji pokazal nestrokovno zdravljenje in zavajanje pacientov.

Izredni strokovni nadzor ZDravniške zbornice Slovenije (ZZS) je glede dela Janeza Zimmermanna, ki je v Trstu operiral krčne žile tudi številnim slovenskim pacientom, pokazal nestrokovno zdravljenje, zavajanje pacientov o operativni metodi in številne nepojasnje sumljivi primere, poroča TVS.  

Komisija nadzor opravila brez dokumentacije

Nadzor je opravila tričlanska komisija žilnih kirurgov, ki je imela o Zimmermannovih pacientih malo podatkov. Zimmermann ZZS namreč ni predal dokumentacije o pacientih. Vabilo na zdravniško zbornico, kjer naj bi se udeležil nadzora,  je dvakrat zavrnil, tik pred trejim predvidenim srečanjem pa je iz slovenske zdravniške zbornice tudi izstopil.

 Operacije krila slovenska zdravstvena blagajna

Kot je za TVS pojasnil žilni kirurg Vojko Flis iz mariborskega UKC-ja, ki je komisijo vodil, so si lahko pomagali samo z dokumentacijo, ki so jo zbornici dostavile bolnišnice po tem, ko so reševale pooperativne zaplete pri Zimmermannovih pacientih. Zimmermann je operiral v Trstu, slovenskim pacientom pa je operacije tam na podlagi evropske direktive krila zdravstvena blagajna.

Komisija je ugotovila tudi, da Zimmermann v nasprotju z njegovimi trditvami, ni operiral po metodi chiva.

Izstopil iz zbornice zato proti njemu ne morejo ukrepati

Na zdravniški zbornici so pojasnili, da glede disciplinskih ukrepov komisija ne more ukrepati, ker Zimmermann ni več član zdravniške zbornice. Bodo paporočilo komisije poslali na italijansko zdravniško zbornico.

sergeja.hadner@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • leonardo 08:16 13.oktober 2016.

    Preveč ima zadovoljnih pacientov, da bi ga naši lahko zašili. Kot sem že povedal, v našem manjšem kraju jih ima kar 8 in nihče od njih ni iskal naših zdravnikov, da bi jim " zamrznili" žile. Tudi po 12 letih ...prikaži več ne. No, taga imam v svoji familiji. Nikakršnih težav z žilami nima. Kaj, če bi se kdo potrudil in preveril? Pokažite jih od 1000 bolnikov vsaj pet, pa vam bom vsaj nekaj verjel!