Svet
31 ogledov

Končano sojenje psu: Spoznan za krivega!

pes Profimedias
Na Hrvaškem se je končalo sojenje psu Medu. Bil je spoznan za krivega preglasnega lajanja na dvorišču.

Sodnica je odločila – pes je kriv. Psu Medu so namreč sodili, ker je preglasno lajal na dvorišču, kjer biva. Njegov lastnik Anton Šimunović je po razglasitvi sodbe napovedal pritožbo na odločitev sodišča. V solzah je povedal, da je sodnica ukazala, da se mora pes preseliti na drugo lokacijo, piše portal 24sata.hr.

Sodnica je dejala, da lahko Meda prestavi na drug del parcele, obenem pa je lastnika pozvala, naj se več ukvarja s psom, da ta ne bo več lajal in s hrupom motil sosedov. 

Šimunić je želel s pomočjo izvedenca ugotoviti, kakšen hrup povzroča njegov pes in je za študijo plačal nekaj več kot 3000 evrov, a je tožnica ugovarjala, ker naj ne bi imela dovolj prostora, da bi v njeno stanovanje namestili napravo, s katero bi opravili merjenje. Hrup bi morali meriti najmanj tri dni. Sodnica je odločila, da mu bodo denar povrnili.

Tožnica je zahtevala nadomestilo v višini 1.300 evrov zaradi duševnih bolečin, ki naj bi jih trpela zaradi psa, a je sodnica zavrnila njeno zahtevo, ker zanjo ni pravne podlage. 

Komentarjev 4
  • malonaokoli 17:12 20.oktober 2016.

    kasneje so prišli v EU pa imajo že boljše zakone...hrčkipes laja ker se pritožuje nad nevestnim lastnikom, sodnik mu je prisluhnil...lastnik je zloben

  • Avatar Leon
    Leon 10:16 18.oktober 2016.

    Sodnica je odločila – pes je kriv. Pri nas psi lajajo karavana pa gre dalje !

  • joza 09:25 18.oktober 2016.

    popravek kozlovska sodba v Višnji gori