Slovenija
62 ogledov

Končuje se obnova Kanina

kanin spletne akmere
V Bovcu že prvi kaninski teptalec snega. Smuka že v letošnji sezoni?

Obnova smučišča na Kaninu se počasi preveša k zaključevanju del. Danes so v Bovec pripeljali prvega od dveh teptalcev snega za kaninsko smučišče, drugi naj bi prispel v naslednjih dneh,

Delavci družbe Kaskader iz Idrije bodo začeli  s sanacijo še treh stebrov krožno kabinske žičnice med postajama C in D. Po besedah tiskovnega predstavnika občine Bovec Milana Štulca,  naj bi bila ta obnova zaključena prihodnji teden.

Projekt za nekaj časa zastal

Rezervne dele za te tri stebre, ki so bili v nesreči v začetku leta 2013 najbolj poškodovani od vseh, so v sodelovanju s francoskim podjetjem Poma dobavili slovenski proizvajalci.

Obnova Kanina | Avtor: Milan Šulc Milan Šulc

Projekt obnove Kanina je za nekaj časa celo zastal in to zaradi postopkov pridobivanja bančne garancije za nabavo rezervnih delov za smučarske naprave. Občina je potrebovala garancijo za 1,5 milijona evrov, kolikor naj bi stali deli in delo francoske družbe Poma. Pogodbo za bančno garancijo so podpisali konec novembra.

Na Kaninu  v kratkem pričakujejo tudi rezervne dele iz Francije, da bodo lahko zaključili obnovo in tako vsaj na delu smučišča omogočili smuko še v letošnji sezoni. Kdaj in kje natančno se bo smučalo na Kaninu, še ni znano. 

Smučišče na Kaninu je zaprto vse od nesreče kabinske žičnice v začetku leta 2013, zaradi katere je šla v stečaj tudi družba ATC Kanin. Zaprtje smučišča je bil hud udarec za bovški turizem, zaradi vse manjšega števila gostov so vrata zaprli vsi tamkajšnji večji hoteli. Želja je, da bi na edinem visokogorskem smučišču v državi smučali že to sezono.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 2
  • samo.jst 13:46 01.december 2015.

    slovenski optimizem?

  • 4krogci 18:38 30.november 2015.

    dostop v letosni sezoni z bovške strani nebo mogoč. Nasledna sezona je pa odvisna od tega al jim bo uspelo neopazno pokrast dnar ali pa jih bodo končno že začel malo bolj nadzirat!