Šport > Košarka
18 ogledov

Konec evropske poti za zmaje

Stevan Milošević Profimedias
Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu evropskega pokala izgubili s Hapoelom iz Jeruzalema z 69:81 (17:21, 36:49, 50:70).

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli šesti poraz v evropskem pokalu in tako krog pred koncem prvega dela ostali tudi brez teoretičnih možnosti za nadaljnje tekmovanje. Na gostovanju v Jeruzalemu so morali priznati premoč Hapoelu, ki je slavil z 81:69.

Za Ljubljančane, ki pred sklepnim dejanjem evropske sezone, domačo tekmo z Valencio 7. decembra, ostajajo pri eni zmagi (v prejšnjem krogu so ugnali nemški Ulm), je bila to tretja tekma v zadnjih šestih dneh, enako natrpan urnik pa imajo tudi v naslednjem tednu in pol. Do 11. decembra bodo odigrali šest tekem; 2. decembra LTH Castings, 3. Cedevita, 5. Krka, 7. Valencia, 9. Sixt Primorska in 11. Zadar.

Union Olimpija je v tej sezoni, se pravi v manj kot dveh mesecih, odigrala že 25 tekem. Je pri 40-odstotnem izkupičku. V državnem prvenstvu ima razmerje zmag in porazov 6-2, v ligi Aba 3-7, v evropskem pokalu pa 1-6.

Na tokratnem gostovanju pri zvezdniški zasedbi Hapoela je bila brez možnosti za presenečenje. Ugodnejši razplet je zapravila v zadnjih treh minutah prvega polčasa, ko so gostitelji z delnim izidom 13:4 prišli do dvomestnega naskoka, ki ga v nadaljevanju niso izpustili iz rok.

Dva zeleno-bela igralca sta prišla do dvojnega dvojčka. Devin Oliver je dosegel 18 točk in 11 skokov, Nikola Janković pa je zbral 11 točk in 10 skokov. Po deset točk sta prispevala še Mirko Mulalić in Blaž Mesiček, povsem pa je razočaral prvi strelec Uniona Olimpije Brandon Jefferson, ki v 26 minutah na parketu ni zadel koša.

"Želeli smo odigrati čim boljše. Mislim, da smo odigrali dobrih prvih petnajst minut tekme. Potem smo padli v luknjo in domačin je izkoristil priložnost ter se rezultatsko oddaljil. V drugem polčasu je bilo zgolj vprašanje kako bodo obdržali svojo prednost. Dvakrat smo se jim nekoliko približali, a to ni bilo dovolj. Mislim, da smo se borili, mogoče bi nekaj stvari lahko naredili boljše, a mislim, da je kvalitetna razlika med ekipama prevelika in končni rezultat je normalen," je po tekmi dejal trener Olimpije Gašper Okorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.