Šport
75 ogledov

Konec kariere zaradi mačehovskega odnosa države

Rajterič boks bronasta kolajna sodnik bron BZS
Najboljša slovenska boksarka je končala kariero in obenem opozorila na mačehovski odnos države do nekaterih (globalnih) športov, medtem ko se v nekaterih drugih panogah status športnika podeljuje tudi precej povprečnim tekmovalcem.

Najboljša slovenska boksarka Mateja Rajterič je končala svojo boksarsko kariero. Vodičanka se je za to potezo odločila, ker je razočarana zaradi dejstva, da kljub številnim uspehom v domačih in tujih ringih ni dobila statusa športnika.

"Zlata in dve bronasti medalji na svetovnem pokalu, bronasta medalja na prvenstvu Evropske unije, številni naslovi državne prvakinje, naslov pokalnega prvenstva, bronasta medalja na svetovnem pokalu v kick-boksu in nenazadnje osvojen tudi pas prvakinje Cage Fight Championship, to so moji največji uspehi, ki pa mi niso zagotovili športnega statusa in življenja športnika, s katerim bi lahko prišla še do večjih uspehov. Razočarana sem, odhajam v tujino, zahvalila pa bi se trenerju Rudolfu Pavlinu, ki je edini od samega začetka moje športne poti verjel vame in v najin uspeh," je ob slovesu dejala Rajteričeva, ki je imela resen cilj, da se uvrsti na olimpijske igre v Rio de Janeiro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.