Svet
51 ogledov

Si bodo Srbi še upali vzeti dopust?

razno 25.04.13. mikroskop, visokotehnoloski delavec, An employee works in the pr razno 25.04.13. mikroskop, visokotehnoloski delavec, An employee works in the pr
Zakon o delu. V Srbiji veliko prahu dvignil predlog zakona, ki bi za več kot tretjino znižal plačilo za letni dopust.

Če bo sprejet nov zakon o delu, bo srbski delavec za čas letnega dopusta prejel 38,4 odstotka nižjo plačo, pišejo srbske Novosti.

V Srbiji je 1,7 milijona delovno aktivnega prebivalstva. Povprečna plača je okoli 400 evrov. Pri tem vsak zaposleni vzdržuje najmanj dva družinska člana in enega upokojenca. Redki so tisti, ki bi se lahko odrekli tretjini svoje plače, kolikor bi bili prikrajšani, če bi bil sprejet zakon, še pišejo Novosti.

Delajo celo bolni, samo, če lahko stojijo na nogah

Zdravniki trdijo, da Srbi zaradi nižjega dohodka v primeru bolniške odsotnosti kljub bolezni vse pogosteje in vse množičnejše hodijo v službo. Delajo vse dokler še lahko stojijo na nogah, pišejo srbski mediji.

Po novem predlogu naj bi se za čas bolniške odsotnosti v prihodnje odbilo kar 42,4 odstotka od zneska plače. Novi predlog predvideva celo to, da bi bili prihodki delavca, ki se poškoduje na delavnem mestu, zaradi odsotnosti z dela manjši za 21,2 odstotka.

Komentarjev 3
  • Rdeca Vrtnica 18:14 27.december 2013.

    dajmodajmo hitro se mi,da bomo konkurencni . . . . da bi pa bozicnico dali,aja,kaj je ze to?

  • depresija 17:36 27.december 2013.

    hahaha Spet za tipkovnico dviguješ prah! Zakaj nisi tolk pogumen tut ko skoz vrata stopiš?

  • maresem 16:52 27.december 2013.

    Ja.... čakam, da se bodo česa takega spomnili še naši veleumni delodajalci. Upam, da bodo v tem primeru spet ulice in trgi polni v boju za delavske pravice, če ne milom, pa silom.