Slovenija
27 ogledov

Konec tedna sneg in mraz

Dež Shutterstock
Iz dneva v dan bo hladneje. V petek se bo meja sneženja spustila do tisoč metrov nadmorske višine. Hladen in deževen bo tudi konec tedna.

Danes in jutri bo v vzhodni Sloveniji in ob morju po večini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.

"V sredo in četrtek se bo vse skupaj malce zamenjalo. Več sonca bo na zahodu. Drugače bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo v sredo zapihala burja, ki bo v četrtek ponehala," nam je povedal dežurni meteorolog Janez Markošek.

Prihaja mrzel in deževen vikend

Še hladneje in bolj deževno bo v petek. "V noči na petek se bo ohladilo. Temperature se bodo čez dan spustile do deset stopinj. Nad tisoč metrov bo lahko tudi snežilo. Tudi vikend bo nestalen, deževen in hladen. Ohladitev pa naj bi, kot kaže zaenkrat, trajala vse do konca maja."

Kot je še dodal dežurni meteorolog, takšno vreme za maj ni normalno in je bolj izjema.

Komentarjev 2