Slovenija
21 ogledov

Konec tedna znosnejše temperature

morje Dusko Marusic/PIXSELL
Vreme bo še naprej soparno z možnostjo vročinskih neviht, bodo pa temperature nekoliko nižje, tudi ob hrvaškem morju.

"Jutri bo sončno, predvsem popoldne bodo kakšne nevihte, ni pa izključeno, da ne bo kakšna tudi v noči na petek. Temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija, v soboto bo podobno, v nedeljo pa ne pričakujemo več neviht in kakšno stopinjo bolj vroče bo," je povedal dežurni meteorolog Uroš Strajnar.

Tudi ob morju bo kakšna nevihta. "Sopare bo morda malo več, so pa temperature nekoliko nižje. Jutri bo do 32 stopinj predvsem na vzhodu države, drugod pa pod 30," je še povedal Strajnar.

Tudi na hrvaškem morju nekoliko znosnejše

Letošnji junij je bil na Hrvaškem nadpovprečno topel, so zapisali na hrvaškem hidrometeorološkem zavodu, prav tako vroče oziroma zelo vroče vreme napovedujejo za prve dni julija. Noči, tople okrog 20 stopinj, ne bodo samo ob Jadranu, ampak tudi v mnogih drugih krajih. Hkrati se bo temperatura morja znižala na približno 25 stopinj le v zgodnjih jutranjih urah. Temperature se bodo jutri dvignile do 37 stopinj Celzija, sicer pa bodo, predvsem ob morju, kakšno stopinjo pod 30.

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah na www.zurnal24.si/promet, vreme si oglejte na Žurnalovem vremenskem portalu, prav tako pa, ker so pokvarjeni avtomobili ob cesti med potjo na dopust pogost pojav, preberite, kako lahko to preprečite s temeljitim predhodnim pregledom vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.