Slovenija
15 ogledov

Konec "trgovanja" s parado? Odločil bo župan!

maturantska parada Anže Petkovšek
Župan Zoran Janković je odločen, da bo končal "trgovanje" z dogodkom in organizatorja naslednje Maturatske parade izbral sam. Zahteva, da dogodek ostane brezplačen, ostaja.

Po tem ko so se srednje šole z vprašanji o plesnih šolah začele obračati na občino, so pri županu Zoranu Jankoviću sklicali sestanek plesne zveze, plesnih šol in ravnateljev. Župan namreč vztraja, da mora ne glede na organizatorja, vsakoletna četvorka za udeležence ostati brezplačna in prosto dostopna vsem.

"Ker prihaja do zavajajočih informacij, na Mestni občini Ljubljana zagotavljamo, da bo Slovenska cesta tudi v letu 2017 na razpolago vsem maturantom brezplačno," so zagotovili na občini in predstavnikom plesnih šol naložili, naj do začetka tega tedna pripravijo ponudbe, sicer bo organizacijo dogodka predal srednjim šolam oziroma Turizmu Ljubljana.

Občina je za organizacijo dogodka prejela tri ponudbe in zaenkrat navajajo le, da se bodo po njihovi proučitvi se odločili o nadaljnjih korakih in o tem javnost pravočasno obvestili.

O stroški plesne šole zdaj na sodišču

V tem času prepir o stroških za organizacijo prireditve še naprej teče na sodišču. Zdajšnji organizator Maturantske parade plesna šola Urška Pro "za povrnitev stroškov" je od dijakov, ki pri njih niso opravljali plesnega tečaja, zahteval 40 evrov. Po posredovanju župana, da mora četvorka ostati brezplačna, je Urška Pro račun izstavila ostalim plesnim šolam.

Spor med šolami je sicer že star dobro desetletje, saj Plesna šola Urška, ki organizira Maturanstko parado v Ljubljani in Plesna zveza Slovenije, pod okriljem katere ostali plešejo ulično četvorko plešejo pod imenom European Quadrille Dance Festival (EQDF), nista našli skupnega jezika. Vsaka je zaščitila svojo znamko in posledično izvaja tudi svojo prireditev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.