Šport
66 ogledov

Konec upanja, spet za gol prekratki

Luka Žvižej Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 13. krogu skupine A lige prvakov izgubili proti Zagrebu s 23:24 (8:9).

Rokometaši Celja so v Zagrebu odigrali najpomembnejše gostovanje v letošnji ligi prvakov, proti hrvaškemu prvaku, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, so namreč nujno morali osvojiti vsaj točko, da bi še lahko upali na preboj v izločilne boje. Po prvem polčasu je kazalo, da lahko varovanci Branka Tamšeta Zagrebčane ogrožajo, vendar so ti v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto. Zagreb je z zmago potrdil preboj med najboljših 16 ekip.

Prvi polčas je bil v znamenju napak, predvsem pa odličnih obramb Ivana Gajića na celjski in Filipa Ivića na zagrebški strani. Domači so imeli uvodni napad več kot dve minuti, a ga zapravili, Povilas Babarskas pa je na drugi strani hitro izkoristil celjsko priložnost. Nato je dve obrambi zbral Gajić, česar njegovi soigralci na drugi strani sprva niso izkoristili, Žiga Mlakar pa je le zadel za 2:0. Naslednji trije goli so bili zagrebški, kar je pomenilo vodstvo Hrvatov v 11. minuti. Pivovarje je v igri do 4:4 držal Mlakar, za 5:4 pa je zadel Blaž Janc. Mlakar je s petim golom v prvem polčasu v zadnjih sekundah zadel za rezultat prvega polčasa 9:8.

Začetek drugega polčasa je bil za celjsko ekipo obetaven. Prednost je povečala na dva gola, toda ta dolgo ni trajala. V 35. minuti je bilo 12:12, Celjani so še enkrat povedli, nato pa so pobudo začeli prevzemati domačini. Zadnjič so gostje vodili pri rezultatu 16:15, nato pa se jim je ustavilo, kar so Vujovićevi igralci izkoristili. V 47. minuti so ob igralcu več povedli z 19:17, šest minut kasneje pa so vodili že s štirimi goli prednosti (23:19). Celjani so hitro prepolovili zaostanek, a Stipe Mandalinić je z desetim golom zadel za 24:21.

Arthur Patrianova je imel v 59. minuti priložnost, da zniža na 23:24, a Brazilec ni bil uspešen, nekaj trenutkov kasneje je protinapad Jancu ubranil Ivan Stevanović, vendar je Vid Poteko dobro našel Babarskasa, ki je le zadel. Zadnji napad na tekmi za izenačenje je kasneje zapravil Luka Žvižej oziroma mu je strel ubranil Stevanović.

Pri Celjanih, te so tokrat na Hrvaškem podpirali navijači, ki so v Zagreb prišli z vlakom - tega je prvič v zgodovini organiziral celjski klub ob 70-letnici -, je bil najboljši strelec s sedmimi goli, enega manj je dal Janc. Na drugi strani je izjemno tekmo odigral Mandalinić, ki je dosegel deset golov iz desetih poizkusov.

Celjane, ki nimajo več možnost za preboj v osmino finala, čez teden dni v domači dvorani Zlatorog čaka še zadnji skupinski obračun proti Bešiktašu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.