Šport
15 ogledov

Konec velike makedonske generacije

Antić Latvija Makedonija EuroBasket Jesenice Podmežakla EPA
Makedonci so po četrtem mestu na zadnjem EP-ju v košarki od Eurobasketa v Sloveniji pričakovali veliko, tudi kolajno. Končalo se je hitro, v prvem delu. To pa pomeni slovo številnih košarkarjev, ki so spisali makedonsko pravljico.

Po slabem nastopu, ko so na Jesenicah Makedonci zmagali le enkrat, izgubili pa štirikrat, se poslavlja prvi zvezdnik Pero Antić. "Zame je bil nastop v Sloveniji zadnji za reprezentanco. Ne morem komentirati, kaj bodo naredili drugi, a zame je to konec. To generacijo bom  spominu ohranil po enotnosti, ki je vladalo v moštvu. Skupaj smo naredili veliko, tudi za generacijo, ki prihaja za nami," je rekel 31-letni Antić.

Poleg Antića naj bi se reprezentančno upokojila tudi Vlado Ilievski in Todor Gečevski, pišejo makedonski mediji. Gečevski je dres Makedonije nosil od leta 1996 dalje. Po vprašajem je tudi nadaljevanje sodelovanja z naturaliziranim Makedoncem Bojem McCalebom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.