Šport
32 ogledov

Konec za Azarenko, Wawrinka v 1/4 finalu

viktorija azarenka
1/5
EPA
Dvakratna zmagovalka odprtega teniškega prvenstva v Melbournu Belorusinja Viktorija Azarenka je izgubila dvoboj osmine finala, s 6:2, 3:6 in 6:3 je bila boljša Slovakinja Dominika Čibulkova.

Petindvajsetletna Azarenka, ki je v karieri že dvakrat slavila na prvem turnirju sezone za grand slam, danes ni imela orožja, kako premagati razpoloženo, 161 centimetrov visoko Slovakinjo Čibulkovo. Lanska finalistka je zmagala s 6:2, 3:6 in 6:3 in po dveh urah in 10 minutah izkoristila prvo zaključno žogo. Azarenka je leta 2012 prvič osvojila turnir v Melbournu, uspeh pa ponovila tudi leto kasneje, lani je morala zaradi poškodbe dolgo počivati in kot 44. igralka sveta ni bila med nosilkami.

Čibulkova je leta 2014 v finalu izgubila proti Kitajki Li Na, ki ne igra več. Proti Azarenki je 10. igralka sveta tudi po izgubljenem drugem nizu zadržala hladno kri in po dobrih dveh urah slavila zmago na igrišču Roda Laverja. "Vrnili so se vsi lepi spomini," je po zmagi dejala Slovakinja, ki se bo v nadaljevanju pomerila s prvo igralko sveta, Američanko Sereno Williams. Ta je z 2:6, 6:3 in 6:2 premagala Španko Garbine Muguruza. Prva favoritinja za končno zmago in 18-kratna zmagovalka turnirjev za veliki slam pa je morala tudi tokrat znova oddati niz. Muguruzova je bila uspešna že takoj na začetku. A mlajša od sester Williams se je nato zbrala in prihodnja dva zlahka dobila. Pred dvema dnevoma je morala Williamsova proti Ukrajinki Jelini Svitolini prav tako oddati prvi niz.

S tokratno zmago se je 33-letna Američanka nasprotnici oddolžila za poraz v drugem krogu lanskega odprtega prvenstva Francije v Parizu. Petkratna zmagovalka australian opna se bo za polfinale zdaj pomerila lansko finalistko Čibulkovo.

Branilec naslova varno naprej

V četrtfinale se je prebil tudi branilec naslova Švicar Stanislas Wawrinka, ki je za zmago potreboval štiri nize. Devetindvajsetletni Švicar je tokrat za uvrstitev med najboljših osem premagal Španca Guillerma Garcia-Lopeza, dvoboj je trajal tri ure in dve minuti, Švicar pa je zmago slavil z izidom 7:6 (2), 6:4, 4:6 in 7:6 (8). Lani je Garcia-Lopez prvaka avstralskega turnirja premagal v prvem krogu odprtega prvenstva Francije. V četrtfinalu se bo Wawrinka pomeril s Keijem Nišikorijem, ki je s 6:3, 6:3, 6:3 premagal Davida Ferrerja.

Šok med moškimi dvojicami, izpad Srebotnikove

Presenečenje so gledalci videli v konkurenci moških dvojic, kjer sta prva nosilca in dobitnika 16 turnirjev za grand slam Američana Bob in Mike Bryan izgubila dvoboj tretjega kroga moških dvojic. Britanec Dominic Inglot in Romun Florin Mergea sta bila od bratov Bryan boljša z izidom 7:6 (4) in 6:3.

Prav tako se je med ženskimi dvojicami v tretjem krogu poslovila tudi slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik. Skupaj s Francozinjo Caroline Garcia je Velenjčanka izgubila proti ameriško-češkemu paru Bethanie Mattek-Sands - Lucie Safarova. Sedmopostavljeni Srebotnikova in Garcia sta klonili s 6:3 in 2:6, 2:6.

Manca Pišlak je med mladinkami s 7:6 in 6:4 premagala 12. nosilko Kitajko Wushuang Zheng.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.